Klimaatgroep°Stars heeft op zondag 27 februari de eerste zege van 2022 binnengesleept in de voorjaarscompetitie. In het Limburgse Wessem werd het tegen VeerhuisWessem/Westa 4-3 voor de ploeg uit Middelstum. Pim van Schaik zorgde met zijn eerste twee zeges voor twee punten. Colin Rengers en oudgediende Jan Tammenga zorgden voor het derde en vierde punt.

De ploeg die na een autorit van ruim driehonderd kilometer aantrad in Limburg bestond uit de vaste kern van Pim van Schaik en Colin Rengers. Shuohan Men had verplichtingen voor haar ploeg in Spanje en was daardoor niet beschikbaar. Belgisch international Margo Degraef was niet inzetbaar bij de thuisclub. Door problemen met zijn reisdocumenten kon Casper Strindberg niet tijdig vanuit Zweden afreizen en moest oudgediende Jan Tammenga achter de tafel plaatsnemen.

In de openingswedstrijd ging het lange tijd gelijk op, maar trok de Let Arturs Reinholds uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind tegen de 51-jarige Tammenga. Colin Rengers wist vervolgens met 3-0 te winnen van Dylan Plett en aansluitend kwam Pim van Schaik knap terug van een 2-1 achterstand om met 3-2 te winnen van Jelle Moris. Na een 11-9 in de vijfde game wist Van Schaik zo zijn eerste zege van het Eredivisieseizoen binnen te slepen.

In het tweede blok moest Colin Rengers zijn meerdere erkennen in Reinholds en was de tussenstand op dat moment 2-2. Jan Tammenga rekende vervolgens in vier games af met Jelle Morris, waarna Pim van Schaik weinig moeite had met de tegenstand van Dylan Plett: 0-3. In het dubbelspel moesten Rengers en Van Schaik echter wel de punten laten aan het duo Reinholds/Moris waardoor er een 3-4 eindstand uit de bus kwam.

Tammenga kwam voor het eerst sinds 2019 weer in actie op het hoogste niveau en was niet ontevreden over zijn eigen niveau: “Eerlijk gezegd ging het verrassend goed. Het was bovendien fijn dat Pim van Schaik twee punten binnenhaalde. Hij zat het hele seizoen al aan te hikken tegen een resultaat op dit niveau en bezorgde zijn vader hiermee een mooi verjaarcadeau. Colin Rengers had teveel moeite met de opslag van Arturs Reinholds. Deze zege in Limburg kwam wel als geroepen. We kunnen nu vol vertrouwen toewerken naar de thuiswedstrijd van zaterdag 12 maart tegen Maashorst. We beginnen dan om 16.00 uur in Middelstum. Publiek is wederom van harte welkom!”