De vierde wedstrijd in de 1e Divisie van Klimaatgroep°Stars tegen De Veluwe uit Apeldoorn, een van onze meest vermaarde tegenstanders uit de roemruchte periode in de jaren `70 van de vorige eeuw, leverde een derde nederlaag op: 4-6. Dat houdt in dat we op de laatste plaats blijven staan en dat is niet de positie die we nastreefden als doel voor aanvang van de competitie!

Dat het moeilijk zou worden om bovenin te eindigen was duidelijk, maar we laten te veel liggen in zeker de eerste drie duels en daar kwam nu een verdiende verliesbeurt overheen, die ook nog afgetekender had kunnen zijn. Het was dat Peter Verweij tegen oudgediende Ron van Spanje de wedstrijd eruit trok, anders was een 0-4 op het bord verschenen. Hoe ging dit in zijn werk?

Pim begon tegen leeftijdsgenoot Lode Hulshof bedroevend, dit in tegenstelling tot zijn prestaties van de laatste weken, en kwam in een mum van tijd met 2-0 achter. Hij speelde zich in de wedstrijd en had ook in de vierde game aanvankelijk het beste van het spel, maar trok niet door: 0-1.

Toen kwam Xavier Peral in actie tegen Paul Haldan en eenieder (een mannetje of 40/50 in totaal, gaat er iets op lijken, alhoewel je vrijwel niemand van de eigen club ziet?????) ging er even goed voor zitten! De anticlimax was snel daar, want hij bakte er niets van tegen een zeer geslepen en foutloos spelende Haldan. Zonder enig zelfvertrouwen werd een wat grieperige Xavier genadeloos weggezet met 5-11, 6-11 en 5-11. Dat was natuurlijk niet de bedoeling!

Peter knokte zich op een goede manier na 2-0 achterstand langs van Spanje zoals hierboven vermeldt, waarna het dubbel ook in vieren naar de Apeldoorners ging.

Toen we dus op 1-3 stonden, mocht Xavier weer los tegen de jongeling Hulshof en hij ging moeiteloos door met wanhopig spel: Toen dacht ondergetekende hem maar eens iets duidelijk te maken. Hij moest zijn Spaanse temperament maar eens van stal halen en dat gebeurde toen ook eindelijk…. Ondanks zwakkere fases, (zelfs een 8-1 voorsprong in de 5e game werd nog omgetoverd in een 8-9 achterstand) stond hij er weer en zette met een paar sublieme punten de ruststand op 2-3.

Na de pauze pakten Xavier en Peter nog een pot en nu overtuigender respectievelijk tegen van Spanje en Hulshof, Pim was niet sterk maar speelde acceptabel in fases: Hij wil soms nog te graag, maar moet cooler worden. Paul Haldan was op zijn 53e zowel mentaal als speltechnisch/tactisch geweldig! Europese subtop gespeeld en dat zag je gewoon terug zaterdag. Jammer dat hij er nu definitief mee ophoudt, evenals Ron van Spanje.

Resultaat dus een 4-6 nederlaag met vooral in het begin ook een onthutsend zwakke Xavier: Ik moest even terugdenken aan onze Poolse miskoop Kamil Tomaszuk, die we na een half jaar moesten wegsturen. Gelukkig liet hij ook een andere kant zien, en toen bleek dat hij een o.a. sterke FH Topspin heeft, maar ondergetekende heeft hem wel duidelijk gemaakt dat zijn zwakke punten, zijn BH Blok en Topspin bv, ook getraind moeten worden.

Komende zaterdag spelen we in Limburg tegen Wessem en als het aan de coach ligt wordt er nu wat onverschrokkener gespeeld en niet alleen tegen onszelf, maar vooral tegen de geachte opponent. Met nog zes wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk, maar vooral in het bereik van tot de grens gaan, mag er wel een blik spinazie (a la Jan Tammenga) worden opengetrokken. We gaan het zien….

Anne Vlieg