Shuohan, Colin en Jan speelden dit weekend de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. Tegenstander was de nummer 1 van de competitie; De Boer Taverzo 1 uit Zoetermeer. Jan begon tegen huidig Nederlands kampioen Milo de Boer, met 1-3 ging de wedstrijd naar Milo. Een goede wedstrijd van Jan waarin hij laat zien nog altijd een lastige tegenstander te zijn, zelfs voor de top van Nederland.

Shuohan begon tegen jeugdinternational Ivan Kahn. De eerste twee games gingen met 8-11 en 7-11 naar Ivan. In de derde game kwam Shuohan goed in haar spel en kreeg ze enkele gamepoints. Helaas ging de game en daarmee de wedstrijd toch met 14-16 naar Taverzo.

Colin speelde vervolgens een prima wedstrijd tegen Alex Naumi. Alex komt uit Finland, heeft nog nooit een wedstrijd verloren in eredivisie en is tevens de huidige nummer 3 op de (Nederlandse) ranking. Ondanks de 0-3 nederlaag bood Colin goed partij en kreeg hij in de 2e game enkele gamepoints (12-14). Alex liet zijn klasse zien en wist toch de game te winnen.

Na de pauze speelde Jan tegen Ivan. Hierin haalde Jan een prima niveau, maar gingen de punten op het einde van de games helaas de verkeerde kant op: 11-13 en 9-11.

Colin speelde vervolgens een rematch van de kwartfinale van het NK tegen Milo. Tot 7-7 en 8-8 kon Colin goed weerstand bieden, daarna was Milo in de eindfase de betere.

Shuohan speelde haar 2e wedstrijd tegen Alex. Ondanks enkele mooie punten ging deze wedstrijd met 0-3 naar Alex. Alex is op dit moment nog een maatje te groot. Dit kwam ook tot uiting in de dubbel dat met 0-3 naar Taverzo ging.

Eindstand: 0-7. Op naar volgende week, daar gaat het om.

Op zaterdag 20 april spelen we namelijk in Middelstum de halve finale tegen Maashorst. De dag erna, op zondag 21 april, spelen we de return in Uden (Brabant).

Klimaatgroepstars speelt deze wedstrijden inclusief Clement en Alexis. Het team hoopt (en verwachten) een volle zaal in Middelstum om zodoende een stap te zetten richting de finale om het landskampioenschap. Het publiek kan het verschil maken, kom naar de zaal en moedig het team aan!