En jawel, daar was `tie dan: een van de eerste zeges van onze mannen in de Eredivisie en dan ook meteen maar tegen de meervoudige landskampioen! In de langzaam voller lopende hal in Middelstum (nu voor een kleine 100 man), werd zaterdag een collectieve teamprestatie van de eerste orde geleverd.

Ondanks een door ziekte (angina) absente Kamil Tomaszuk en overlijden in de naaste familiekring van Colin (opa), werd er een sensationeel resultaat geboekt. Arnoud was geen schim van de zwak en traag opererende man van drie weken terug, Jan fileerde weer eens ouderwets een jong talent, nu Roel Bogie en Colin, bleek en wel, vocht zich langs zijn tegenstanders. Ook ondergetekende kon zich weer eens inleven in datgene wat zijn leven beheerst heeft, maar hoefde mede door zeer slim coachwerk van Gert (Stulp) niet veel bij te dragen.

Hoe ging dit alles in zijn werk:

Jan Tammenga – Martin Khatchanov: 0-3 (4-11,4-11-4-11)

De eerste wedstrijd van Jan sinds een maand of vijf beloofde niet veel goeds: Hij werd door een superieur spelende Khatchanov totaal weggezet. Hij haalde nog net 11 punten maar dan in drie games, Jan miste vrijwel alles en zijn opponent kan alles en ook erg soepel, dus nul aanknopingspunten. Waarlijk niets wees erop dat Jan nog een rol van betekenis zou gaan spelen……

dsc_3922-jan-1920-size

Colin Rengers – Roel Bogie: 3-2 (6-11,14-12,11-6,7-11,11-8)

Een zeer stroef startende Colin en erg overtuigend en direct spel van Bogie, met harde Top-en overspins, plus strakke Back-hands Bloks parallel, leverde direct game verlies op. Ook in de 2e toch af en toe achter de feiten aan, maar er kwam wel meer felheid. Deze game werd boven de 10 beslist: na een Time-Out pakte hij het gamepoint. Daarna werden de volgende twee games verdeeld en kregen we de decider: Colin vloog toen uit de startblokken en ondanks een nog tegenspartelende Bogie, pakte hij het eerste punt.

dsc_3952-colin-full-size

Arnoud Meijer – Stephan Tromer: 3-1 (6-11,11-9,11-7,11-7)

Ook Arnoud begon niet okselfris aan deze partij en in een ommezien was de eerste game weg. Toen kwam hij ook door met steeds scherpere Service en Return, waardoor de Rally steeds vaker voordeel bood. Toen ook de eigen aanval succesvol werd ingezet, kreeg Tromer het steeds lastiger. Dit was weer de Arnoud van het afgelopen najaar bij zijn debuut in ons team!

We gingen met een voorsprong van 2-1 de Pauze in, al een hele luxe. Voor mij het sein om een tevredenheidssigaretje op te steken. We dachten toen ook met 3-3 weg te kunnen komen, maar daar stak Jan een stokje voor…..

dsc_3938-arnoud-full-size

Jan Tammenga – Roel Bogie: 3-2 (9-11,11-7,11-6,5-11,11-3)

Er weer verraste de `oude` nestor in positieve zin: Hij stond van meet af aan geweldig te Serveren en te Retourneren, waarna de kleine altijd goed geplaatste spinnetjes vernietigend werk deden. Ook was te zien dat de trainingen met Colin in een voor Jan absurd hoog Tempo, wat beginnen in te dalen, want ook in de Rally kwam hij regelmatig door!  Het maakte de jongeling onzeker en langzaam begonnen we te denken aan een toch wel grote surprise: Een perfecte 5e game maakte dat we met 3-1 aan de leiding gingen!

Arnoud Meijer – Martin Khatchanov: 0-3 (8-11,9-11,9-11)

Eigenlijk ook een sterke pot van Arnoud tegen iemand gezegend met een prachtig balgevoel. Persoonlijk denk ik dat hier ook meer had ingezeten als in 2 games de laatste punten ook op de i gezet waren. Een paar storende fouten verhinderden in elk geval een game, maar ook nu waren weer de punten van de dag voor onze Hilversummer, maar eigenlijk Noordeling. Beide spelers kregen het publiek meerdere keren op de banken.

Colin Rengers – Stephan Tromer: 3-1 (13-11,8-11,11-4,11-7)

Hier was Colin niet erg gerust op: Het afgelopen seizoen al een keer verloren van deze Rally speler en de start was er naar: 0-8 met erg veel missers en geen ritme. Daarna ging de Turbo erop en een kloeke 10-8 stond ook zo op het scorebord. Het werd toch een benauwde 1-0 in games, maar ook in het vervolg zag je dat hij er toch niet echt bij was. Toen er iets slimmer gespeeld werd in de 3e en 4e game, werd het toch nog een overtuigende winstpartij en deelde eenieder in de vreugde! Tromer ergerde zich ook aan de toegestroomde voetbal supporters, maar die konden we toch echt niet de schuld geven van zijn afhaken in de partij…

4-2 dus en met een zogeheten verzwakt team een zege op een team die nog een aantal spelers achter de hand hebben, maar wel een jaar of twee niet verloren hebben. Een 2e sigaret was snel gescoord (daar blijft het ook bij voor de nieuwsgierige lezer), want wat een mooie middag was het: Meer publiek, een kantine op volle toeren, steeds meer mensen die iets doen voor de club (eten/drinken, muziek, sponsoring, Site en Facebook beheer, fotografen, loterij, kortom noem maar op).

De start van de competitie is dik in orde: Komende zaterdag met weer een thuiswedstrijd tegen ( jawel Arnoud….) Hilversum, gaan we ons stiekeme doel van de eerste vier weer toetsen op haalbaarheid. Tafeltennis liefhebbers: We zien jullie graag weer terug!!

Anne Vlieg

Klimaatgroep°Stars:
Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl
Website: www.klimaatgroepstars.nl

Midstars:
Facebook: https://www.facebook.com/TTVMidstars
Twitter: https://twitter.com/midstars
Mail: info@midstars.nl
Website: www.midstars.nl