Afgelopen zaterdag speelde het 1e Team van Klimaatgroep°Stars tegen het Groningse GTTC en dit duel mondde uit in het eerste puntverlies van de Middelstumers: 5-5.

Aangezien Jan (Tammenga) net was vertrokken voor een welverdiende vakantie naar het warme Brazilie en Shuohan Men een toernooi in Belgie had gespeeld, was het oog gevallen op Youri Kobes om eens een keer in te mogen vallen in de 2e Divisie.  Het was een wedstrijd die in het teken stond van het afscheid van twee mannen van GTTC, Bachram Gerami die ook nog heeft gespeeld in Middelstum stopt en Jeroen Hendriks die vertrekt naar US in Amsterdam. Dit waarschijnlijk mede ingegeven door het feit dat het team al was gedegradeerd en hij vrijwel niets heeft verloren.

Youri had dus de eer om er iets moois van te maken en hij deed dit met verve: Bachram en hij speelden een zeer vermakelijk duel waarin Youri alle kansen kreeg om te laten zien hoe hij vooruit is gegaan de laatste jaren. Pas diep in de vijfde game bleek natuurlijk wel dat er sprake is van enig klasseverschil, maar het publiek dat er was heeft zich kostelijk vermaakt!!

Jeroen Hendriks liet weer zien dat hij een begenadigd talent is, want zonder noemenswaardige training haalt hij een zeer hoog niveau: Pim (van Schaik) speelde prima en had twee games kunnen grijpen, maar slaagde daar net niet in. Het niveau lag echter hoog en dat is ook wat waard.

Peter was niet in beste doen tegen dezelfde speler en verloor in vieren. Dat opgeteld met drie nederlagen van Youri, resulteerde dus in de 5-5.

Dus definitief na twee degradaties terug op het een na hoogste niveau met uiteraard de bedoeling om het komende jaar ook fase twee van het plan tot uitvoering te brengen. Daar zal veel voor moeten worden getraind en zowel Pim als Shuohan hebben nog ruimte om door te groeien naar hoog 1e Divisie niveau. Shuohan kan nog een aantal verfijningen aanbrengen in de techniek en zwakke fases in wedstrijden uitbannen en Pim heeft stappen te zetten in vastheid en verbindingen, maar heeft vooral de laatste weken een paar keer laten zien dat hij ook wat kan! Zeker tegen een vaste waarde als Thijs Smid heeft hij excellent gespeeld, ook zaterdag tegen Jeroen en dat willen we graag vaker zien.

Peter heeft een zwak najaar achter zich gelaten en is toegegroeid naar een grote vorm en etaleerde dat meermalen in deze competitie: Kan echter ook ondanks zijn 40+ toch nog wel iets doorgroeien. Ook Jan Tammenga heeft aangegeven niet definitief te stoppen, had door grote werkdrukte zijn vizier niet altijd op scherp staan, maar draagt de sport nog altijd een warm hart toe, dus ook hij komt nog op de lijst.

Deze zal nog worden aangevuld, daar ziin we nog volop mee bezig en zullen daar terzijnertijd kond van doen: Dit om het team bovenin nog sterker te maken uiteraard.

De dames van Emmen zijn in hun 1e Divisie kampioen geworden en met enige overmacht omdat de laatste wedstrijden ook op plek drie werd toegeslagen: Yvette Gombert en Tessan Mennen kregen ook de geest en aangezien Fleur Hoogeveen en Janine Grootjans vrijwel niets lieten liggen, was het katje snel in het bakje. Ook hier personele wijzigingen omdat Fleur een andere keuze maakt, dus ook daar zal er iemand toegevoegd moeten worden.

Met drie kampioensteams in Middelstum, het eerste, derde en achtste en, jammer genoeg, een net niet verhaal van het 2e, plus positieve ervaringen van diverse teams, is het genoeglijk terugblikken over het algemeen. Er wordt door diverse mensen had gewerkt: Jonge talenten uit de STTG school ontwikkelen zich meer dan prima en wat minstens zo belangrijk is, hebben veel plezier in dat proces!!!

Met nog een aantal belangrijke jeugdtoernooien in het vooruitzicht is het ook nog niet over, ondergetekende zal daarvoor nog in de pen klimmen voor enige info.

Anne Vlieg