Klimaatgroep°Stars heeft de selectie voor de Najaarscompetitie 2022/2023 rond. De Eredivisieploeg uit Middelstum wist zich dit seizoen tweemaal te handhaven op het hoogste tafeltennisniveau van Nederland en houdt de helft van de selectie van afgelopen seizoen bij elkaar. Drie spelers vertrekken en drie nieuwe spelers komen erbij voor teammanager Jan Tammenga.

Shuohan Men, Colin Rengers en de Zweed Casper Strindberg vormen de stabiele basis in de selectie van de hoogst spelende tafeltennisvereniging uit Noord-Nederland. Pim van Schaik, Enio Mendes en Anthony Tran vertrekken bij de club. Van Schaik gaat in het tweede team van Smash ’70 in Hattem spelen en wil daar jonge spelers helpen om op een hoger niveau te gaan spelen.

Het vertrek van Mendes en Tran past in de nieuwe aanpak van Klimaatgroep°Stars waarbij de buitenlandse spelers minder per vliegtuig naar Nederland hoeven te reizen. Casper Strindberg is daarop een uitzondering. Hij heeft dit seizoen aangetoond goed in het team te passen en bovendien ook optimaal beschikbaar is als de beslissende wedstrijden worden gespeeld in de eindfase van de Najaarscompetitie en de Voorjaarscompetitie.

Roel Bogie is de eerste van drie nieuwelingen in het team van Klimaatgroep°Stars. Hij maakt zijn rentree in de Eredivisie, is een Nederlandse speler met veel talent en past goed bij de basis van het team dat al aanwezig is.

Clement Chobeau is de tweede aanwinst. Hij komt uit Metz in Frankrijk en heeft veel zin een zijn nieuwe Nederlandse avontuur. Arthur Bilas maakt het team van zes spelers compleet. Hij is afkomstig uit het Belgische Luik en ziet eveneens uit naar deelname aan de Nederlandse Eredivisie.

Teammanager Jan Tammenga is blij en tevreden met de samenstelling van het team en ziet het seizoen 2022/2023 positief tegemoet. De competitie-opzet wordt gehandhaafd, net als de doelstelling van Klimaatgroep°Stars dat binnen twee seizoenen de aansluiting met de top-4 van Nederland wil bewerkstelligen. Dit alles in de aanloop naar de bouw van een modern nieuw onderkomen in Middelstum.

Team Klimaatgroep°Stars Najaarscompetitie 2022/2023
Casper Strindberg (Zweden)
Clement Chobeau (Frankrijk)
Arthur Bilas (België)
Shuohan Men
Colin Rengers
Roel Bogie
Jan Tammenga (teammanager)