Klimaatgroep°Stars hervat zondag 6 februari 2022 in Berkel en Rodenrijs de competitie. Doel van de tafeltennisclub uit Middelstum is – net als voor de jaarwisseling – handhaving op het hoogste niveau. In de komende jaren wil Klimaatgroep°Stars vervolgens graag weer meestrijden om de Nederlandse landstitel.

In de najaarscompetitie eindigde de ploeg uit Middelstum op de zesde plek. Via een zege op VeerhuisWessem/Westa uit Wessem wist Klimaatgroep°Stars zich aansluitend om zondag 28 november 2021 te handhaven bij de beste acht ploegen van het land. VeerhuisWessem/Westa wist zich in de weken daarna vervolgens ook te handhaven. Tempo-Team uit Amsterdam degradeerde en het tweede team van deBoer Taverzo uit Zoetermeer promoveerde als kampioen vanuit de Eerste Divisie.

Competitieopzet
De Eredivisie Heren bestaat bij aanvang van de najaarscompetitie nu uit de volgende acht teams: ProActiefTT Hilversum, deBoer Taverzo 1 uit Zoetermeer, Combilo TOGB uit Berkel en Rodenrijs, van Wijnen/Smash ’70 uit Hattem, Klimaatgroep°Stars uit Middelstum, WELYNQ/TTV Maashorst uit Uden, VeerhuisWessem/Westa uit Wessem, deBoer Taverzo 2 uit Zoetermeer.

De ploegen spelen ook in het voorjaar opnieuw een halve competitie en treffen elkaar dus één keer (thuis of uit). De nummers 1, 2, 3 en 4 plaatsen voor de play-offs. De halve finales en finale bestaan uit één wedstrijd. De overige vier teams spelen zogeheten play-downs. Elk halfjaar is er sprake van promotie en degradatie. In de play-downs hebben de nummers 5 en 6 thuisvoordeel. De verliezers van de eerste ronde spelen vervolgens tegen elkaar met als inzet het voorkomen van degradatie. De winnaar van het duel krijgt een herkansing tegen de nummer 2 van de Eerste Divisie Voorjaar.

Eerste thuisduel
Klimaatgroep°Stars speelt zondag 6 februari uit in Berkel en Rodenrijs en vervolgens op zaterdag 12 februari thuis tegen deBoer Taverzo 1 uit Zoetermeer. Net als voor de jaarwisseling speelt de ploeg uit Middelstum drie van de zeven wedstrijden in de eigen sporthal aan de Coendersweg. Alle thuiswedstrijden worden uitgezonden via een live-stream. Hopelijk is in de loop van het seizoen ook publiek weer welkom bij de thuisduels.

Speelschema voorjaarscompetitie 2022
zondag 6 februari, 14.00 uur: Combilo TOGB – Klimaatgroep°Stars
zaterdag 12 februari, 16.00 uur: Klimaatgroep°Stars – deBoer Taverzo 1
zondag 27 februari, 14.00 uur: VeerhuisWessem/Westa – Klimaatgroep°Stars
zaterdag 12 maart, 16.00 uur: Klimaatgroep°Stars – WELYNQ/TTV Maashorst
zaterdag 19 maart, 16.00 uur: van Wijnen/Smash’70 – Klimaatgroep°Stars
zaterdag 9 april, 15.00 uur: deBoer Taverzo 2 – Klimaatgroep°Stars
zondag 1 mei, 14.00 – Klimaatgroep°Stars – Hilversum

za/zo 7/8 mei: halve finales play-down 5-8 en 6-7 (1 wedstrijd)
za/zo 14/15 mei: halve finales play-offs 1-4 en 2-3 (1 wedstrijd)
zaterdag 14 mei: finale play-down (neutraal terrein)
zaterdag 21 mei: promotie/d-wedstrijd ere/1e divisie (neutraal terrein)
donderdag 26 mei (Hemelvaart): finale voorjaarscompetitie