Zaterdag was alweer de een na laatste thuiswedstrijd van wat we toch wel een verloren seizoen mogen noemen. Op een mooie dag met ook nog eens de start van het muziekgebeuren van Sunsation, zagen een handjevol mensen hoe het “keurkorps“ van Hilversum ons met lege handen achterliet. Niets blijft ons bespaard in dit half jaar, want we zouden met Xavier Peral aantreden. Echter hij had aanzienlijke vertraging wat uiteindelijk ertoe leidde dat hij überhaupt niet in het vliegtuig sprong. Vreemd dat bij navorsing van zijn vluchtgegevens het vliegtuig het opgelopen tijdverlies volledig had goedgemaakt….

Dus van een interessante pot met eens koekeloeren hoe sterk onze 1e man nu echt is, was al geen sprake meer. Tegen Nolan Schultz, hij neemt de sport serieus, werd volwaardig tegenstand geboden, maar hij pakte toch met karakter zijn drie potten. Tegen de andere twee werd weinig uitgericht. Hilversum kan zich opmaken voor een seizoen Eredivisie.

We hebben nog twee tegenstanders waar een mooie wedstrijd tegen gespeeld kan worden. Zaterdag De Veluwe met definitief afscheid nemende oud-toppers Paul Haldan en Ron van Spanje en daarna nog thuis tegen Westa uit Wessem. Dan kan ook de balans worden opgemaakt van een teleurstellend gebeuren, waarin zelden het gewenste niveau is gehaald. Perspectief in het teamverhaal kan ook alleen maar realiteit worden als je er ook met zijn allen samen aan werkt: dat is nu veel te weinig gebeurd. We gaan zien hoe we een situatie creëren waarin dit wel het geval is.

Een 1e wijziging in ons team zal zijn dat Peter Verweij ons gaat verlaten: Hij heeft kenbaar gemaakt dat met veel drukke werkzaamheden met trainingen, hij de motivatie om zelf nog veel te trainen niet meer altijd kan opbrengen. Hij is een liefhebber die vele jaren lang wekelijks bijna elke dag achter de tafel was te vinden, maar dat valt hem nu zwaar. Hopelijk kan hij nog twee wedstrijden draaien waarin hij de vorm vindt die hem tot een volwaardig 1e Divisiespeler maakten. In Buitenpost vindt hij een team die naar alle waarschijnlijkheid in de 2e Divisie blijft en waar hij al trainer is.

Wie Peter gaat vervangen wordt binnenkort bekend gemaakt.

Anne Vlieg