Een eclatante zege Klimaatgroep°Stars afgelopen zaterdag in Middelstum! Het wordt steeds gekker in het “hoge“ Noorden, want na een 1e overwinning in de competitie op Enjoy-Deploy, moest nu Hilversum eraan geloven. In een opstelling met Kamil, Colin en Jan tegen een met autopech kampend Hilversum, viel elke wedstrijd op het eind onze kant op, met een ongekend luxe optimale score tot gevolg.

In een matig gevulde zaal (vorige week leek het erop, maar nu vrijwel geen nieuw gezicht te bekennen: geraniums en andere tijdsbestedingen hadden weer eens de overhand), begon de wedstrijd een half uurtje later. Kamil startte tegen Jelle Goossens en had het niet makkelijk: Hij speelt soms iets te monotoon en plaatste de ballen precies op het Bat van zijn opponent. Gelukkig liep het goed af, ook door slimmer te spelen en geholpen door fouten van Jelle: 1-0.

Vervolgens de eerste kraker: Colin-Merijn de Bruin. Deze routinier met nog steeds veel tafeltennis in zijn bagage, moest het uiteindelijk afleggen tegen Colin, die in de beslissende 5e game toch wel een afgetekende 11-3 kon overleggen. Op belangrijke momenten kon de excellente blokker, die Merijn nog steeds is, afgetroefd worden met zuiver geplaatste ballen. Colin kan nog veel meer als hij het initiatief niet te makkelijk uit handen geeft: 2-0

dsc_3960-colin-vs-merijn-1920-size

Colin vs Merijn (Foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Jan-Tan Anran had iets pikants: Vorig jaar nog in onze gelederen een half jaar en medeverantwoordelijk voor de Promotie naar de Eredivisie, nu een van onze tegenstanders. Hij heeft een jaar niet veel gedaan hebben we de indruk, want hij kwam veel vastheid en voetenwerk tekort. Tan heeft zeker een aantal mooie moves in zijn spel, maar toen het echt moest gaf hij niet thuis en Jan natuurlijk wel: 3-0.

dsc_3964-jan-vs-tan-1920-size

Jan vs Tan (Foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Deze stand was alweer erg prettig, met toch ook een paar wedstrijden voor de boeg waar wat te halen viel: De eerste was Kamil tegen Merijn de Bruin. Voor mij persoonlijk de wedstrijd waar hij kon laten zien wat hij nu in huis heeft: Welnu het was een pot met Ups en Downs. Erg goede punten werden nog afgewisseld met storende fouten (weinig marge in zijn slagen, kan nog veel beter…..), maar na een 7-9 in de 5e toch winnen met 11-9 deed hem en ons erg goed!! 4-0.

Kamil vs Merijn (Foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Kamil vs Merijn (Foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Jan-Jelle Goossens was een partij die tevoren ook als lastig werd ingeschaald, ook door een record van nul keer gewonnen tegen deze vechter. Echter Jan heeft zijn vorm wel erg vroeg in het seizoen van stal gehaald hoor: Ook in de Rally`s zeker, met soepele(!!) overspins, en de rest weten we al….. Hij staat na 4 partijen op 75%. 5-0.

De laatste pot met de tussenstand van 5-0 zou nog enige nervositeit kunnen genereren bij onze jonge kopman, maar niets was minder waar: Hij overklaste de Chinees en slechts door twee iets mindere fases met wat te relaxte benadering kon Tan nog enigszins aanhaken. Deze 3-0 zorgde voor een toch wel verbluffende eindstand: 6-0.

Na afloop wilden de Hilversummers snel terug, dus een door Merijn besteld hapje moest mee de auto in. Komen we bij een punt wat ik ook eens wil aanroeren: Wat een troosteloosheid na afloop van een wedstrijd! Waarom niet zoals in de goede oude tijd even met elkaar nakaarten en iets drinken en eten (perfecte kipsate)…… Wat heeft het te beshutten om meteen te vertrekken, omdat we weer een lange reis voor de boeg hebben: Ik kan jullie vertellen: Wij hadden dat vroeger elke uitwedstrijd. Wij misten toen nog wel eens de laatste trein omdat er even een biertje gedronken werd. Wat maakt dat half uur in vredesnaam uit???????? Soms word ik wel erg triest van dit gedoe hoor.

Terug naar de harde werkelijkheid: We staan fier in het linkerrijtje en genieten daarvan. Nu weer hard aan het werk om dit vast te houden, cq uit te bouwen: We hebben het team ervoor! Hoorde van iemand uit het publiek: Wat goed dat Arnoud er ook bij is, ondanks dat hij niet speelt. Dat bedoel ik nou, wij hebben nog weer effe getraind en hij is een Teamplayer!

Komende week een uitwedstrijd tegen Wijzenbeek/Westa, een ook weer zeer interessante ontmoeting.

Anne Vlieg