De wedstrijd die geen wedstrijd was. Zo kan de dubbele ontmoeting in de halve finale om het najaarskampioenschap tafeltennis van Nederland tussen KlimaatgroepStars en Estillon Maashorst het beste worden omschreven. De Noord-Brabanders waren twee keer superieur aan hun tegenstanders. In Middelstum werd het zaterdag 0-4 en zondag in Uden gaf het scorebord na afloop 4-1 aan.

Het leek allemaal zo veelbelovend maar het liep allemaal zo anders. KlimaatgroepStars had er alles aan gedaan om zoveel mogelijk supporters naar de speelzaal in Middelstum te halen. Er stond nu echt iets op het spel en de spanning garandeerde een boeiende sportmiddag in het tafeltennisbolwerk van het Noorden. De talrijk aanwezige supporters gingen er dan ook voor zitten en ook RTV Noord was aanwezig voor het maken van opnamen voor het populaire sportprogramma “Noord Scoort” (uitzending maandagavond). Teammanager Jan Tammenga van KlimaatgroepStars bracht de Fransman Clement Chobeau, Shuohan Men en Colin Rengers achter de tafel. Dus niet de Fransman Alexis Douin. Tammenga wil de “eigen kweek” volop kansen geven zich verder te ontwikkelen, zo was de verklaring. Een opvatting die past bij de club. Wel gaat dit ten koste van de winstkansen in een halve finale.

De wedstrijd in Middelstum werd geopend met de partij tussen Clement Chobeau en Mauro Schärrer. Vanaf het begin was duidelijk dat de populaire kleine Fransman van KlimaatgroepStars deze wedstrijd niet zichzelf was en niet goed in zijn vel stak. Vooral zijn lichaamstaal sprak boekdelen. Alleen de eerste game wist hij te winnen om vervolgens in de drie volgende games te verliezen. Een flinke domper voor de club uit Middelstum. Colin Rengers maakte tegen Gabrielius Camara een goede start en won de eerste game. In de volgende games stak de speler van Maashorst een tandje bij en won afgetekend. Mooiste partij van de middag was die tussen Shuohan Men en Pekka Pelz. Verschillende lange slagenwisselingen brengen het publiek op de banken. Het is gelijk ook de enige partij waarbij sprake is van de spanning die hoort bij dit soort wedstrijden. De eerste en derde game worden door de speelster van KlimaatgroepStars gewonnen. Uiteindelijk verliest ze in vijf games. Na de pauze blijkt dat kopman Clement Chobeau niet in vorm was. Alleen de derde game is voor de Fransman. Gabrielius Camara brengt daarmee de eindstand van de wedstrijd op 0-4. Een afgetekende en terechte overwinning voor de gasten uit Noord Brabant die er geen gras over lieten groeien.

Zondag is de tweede wedstrijd in Uden. Door het resultaat van zaterdag is het uitzicht op een positief totaal resultaat zo goed als uitgesloten. Gabrielius Camara begint de wedstrijd met een 3-0 overwinning op Colin Rengers. Clement Chobeau is ook vandaag niet in de vorm van zijn leven. Op de juiste momenten weet hij tegen Pekka Pelz wel te scoren en wint de partij. Shuohan Men weet één game af te snoepen tegen Mauro Schärrer. Gabrielius Camara weet wel raad met de meer met zichzelf in gevecht zijnde Clement Chobeau. Nadat Mauro Schärrer heeft gewonnen van Colin Rengers staat het 4-1 en is de wedstrijd ten einde.

Wat achterblijft is de herinnering aan wedstrijden die nooit wedstrijden werden. Vanaf de eerste partij is KlimaatgroepStars op grond van onderling kwaliteitsverschil afgetroefd. De Middelstumers eindigen daarmee als derde in de najaarscompetitie in de eredivisie. Vanaf begin februari 2024 gaat de voorjaarscompetitie van start. De club zal er alles aan doen om opnieuw door te dringen tot de kampioenspoule om daarin beter voor de dag te komen.