Klimaatgroep°Stars heeft Eerste Paasdag, zondag 9 april, de halve finales om de voorjaarstitel 2023 bereikt ondanks een 4-3 nederlaag tegen WELYNQ/TTV Maashorst. In een zeer spannende ontmoeting van 3 uur en 45 minuten trok de ploeg uit Middelstum met 4-3 aan het kortste eind, maar waren de drie punt van groot belang voor opnieuw een plek in de top-4 van de ranglijst.

In Uden trad Klimaatgroep°Stars aan met Clement Chobeau, Arthur Bilas en Colin Rengers. De openingspartij tussen Elias Hardmeier en Clement Chobeau was een voorproefje van een spannende tweestrijd op het scherpst van de snede. Chobeau nam tweemaal de leiding in games en werkte in de beslissende vijfde game drie setpoints weg, benutte er zelf één niet en moest op het vierde setpunt – na ruim 50 minuten speeltijd – alsnog toegeven aan zijn tegenstander: 3-2.

Arthur Bilas kwam namens de Middelstumers als tweede op de vloer en rekende in vier games af met Mauro Schärrer, waarbij in twee van deze games de stand 10-10 op de borden had gestaan. In de derde ontmoeting was het eindresultaat wellicht eenzijdig, maar wist Colin Rengers voor de zesde en zevende keer op de middag een 10-10 score op de borden te krijgen. Joshua Bruce bleek echter in de beslissende fase van deze games net iets sterker: 3-0.

Pauze
De uitdaging om Maashorst op de ranglijst nog te achterhalen door een 5-2 zege, leek in de pauze niet meer heel erg voor de hand liggend, maar het behaalde 23e competitiepunt van de ploeg uit Middelstum bleek de ploeg toch een flinke ‘boost’ te geven. Een blik op de andere tussenstanden leerde namelijk dat Combilo TOGB (22 punten) afstevende op een zeer forse nederlaag tegen koploper De Boer Taverzo en daarmee was de vierde plek voor Klimaatgroep°Stars nog altijd vol in zicht.

Het gevaar van outsider De Boer Taverzo 2 lag overigens nog wel op de loer, want dat team had in de pauze al twee punten te pakken en stond daarmee op 20, nog vier partijen te gaan en een beter onderling resultaat tegen Klimaatgroep°Stars. Arthur Bilas bracht meteen na de pauze het 24e competitiepunt binnen door een overtuigende 3-1 zege op Elias Hardmeier. Daarmee werd Combilo TOGB definitief afgeschud. De enige concurrent voor de top-4 was nu nog De Boer Taverzo 2. Clement Chobeau rekende echter met 3-1 af met Joshua Bruce en zo was de twee halve finale op rij een feit.

Halve finale
In de laatste individuele tweestrijd verweerde Colin Rengers zich kranig tegen Mauro Schärrer, maar moest hij uiteindelijk met 3-1 zijn meerdere erkennen. Zo vervloog het allerlaatste beetje hoop op de derde plek in de voorjaarscompetitie en was het dubbelspel tenslotte nog puur voor de statistieken. Hardmeier/Schärrer wonnen daarin met 3-0 van Bilas/Chobeau, maar dat mocht de pret niet drukken.

Net als in de najaarscompetitie plaatst Klimaatgroep°Stars zich voor de halve finales om de titel. In het weekend 22/23 april 2023 is koploper De Boer Taverzo 1 in Zoetermeer de tegenstander. Door de top-4-klassering heeft Klimaatgroep°Stars zich bovendien rechtstreeks gehandhaafd op het hoogste niveau en speelt het in het seizoen 2023/2024 wederom in de Eredivisie.