Zaterdag 4 februari 2023 is Klimaatgroep°Stars de voorjaarscompetitie begonnen met een 6-1 verliespartij. Ondanks de ruime nederlaag kon de ploeg uit Middelstum terugkijken op een nuttige herstart van de competitie, deze keer zonder de inbreng van buitenlandse spelers.

Op bezoek bij Van Wijnen/Smash ’70 in Hattem begon Jan Tammenga met het eerste enkelspel tegen Laurens Tromer. Die wedstrijd ging met 3-0 verloren. Vervolgens had Shuohan Men heel wat meer in de melk te brokkelen tegen Martijn de Vries: 3-1. In het derde enkelspel won Colin Rengers met 3-0 van Gerben Last en zo kwam de pauzestand op 2-1 in het voordeel van de ploeg uit Hattem.

Na de onderbreking won Laurens Tromer zijn tweede partij, maar moest hij wel een game afstaan aan Shuohan Men: 3-1. Jan Tammenga en Gerben Last maakten er vervolgens een waar spektakel van, dat met 3-2 werd gewonnen door Last. Martijn de Vries rekende vervolgens af met Colin Rengers en bracht de tussenstand op 5-1.

In het dubbelspel kwamen Tromer en De Vries bij de ploeg uit Hattem in actie tegen Shuohan Men en Colin Rengers namens de uitploeg. Na een voorsprong voor de Middelstummers werd het uiteindelijk 3-1 en eindigde de openingswedstrijd van de voorjaarscompetitie in 6-1.

Goede pot
Teammanager Jan Tammenga was ondanks de nederlaag tevreden met het geboden spel: “Zijn hebben met Laurens Tromer een tweevoudig Nederlands kampioen in de gelederen en met Martijn de Vries een eenvoudig Nederlands kampioen. Ook zijn ze samen al eens Nederlands dubbelkampioen geweest. Wij hebben een goede pot gespeeld en veel weerstand geboden. We zijn klaar voor de volgende uitdaging.”

Komende zondag, 12 februari, is die volgende uitdaging. Om 14.00 uur speelt Klimaatgroep°Stars dan thuis aan de Coendersweg in Middelstum tegen regerende landskampioen en tevens najaarskampioen De Boer Taverzo. De toegang is vrij en publiek is van harte welkom!