Klimaatgroep°Stars heeft zaterdag 30 maart 2024 de uitwedstrijd tegen De Boer Taverzo 2 met 6-1 gewonnen. De ploeg met Clement Chobeau, Alexis Douin en Colin Rengers stond de hele middag slechts vijf games af en won er 20. Op de ranglijst is de ploeg uit Middelstum tweede na vijf van de zeven speelronden.

Clement Chobeau beet in Zoetermeer het spits af tegen Arjan Huiden en won met 3-0. Vervolgens kwam het tussen Jonah Kahn en Colin Rengers tot een vijfde game, die met 11-5 een prooi werd voor Kahn: 3-2. Vervolgens versloeg Alexis Douin vervolgens Patrick de Bruijne met 3-1, zodat Klimaatgroep°Stars met een 2-1 voorsprong de pauze in gingen.

Na de onderbreking keek de Groningse ploeg niet meer achterom. Van dertien games ging er nog maar één verloren. Colin Rengers won met 3-0 van Arjan Huiden. Clement Chobeau versloeg Patrick Bruijne met dezelfde cijfers waarna Jonah Kahn nog een game afsnoepte van Alexis Douin: 1-3. Het dubbelspel werd met 3-0 een prooi voor het duo Chobeau/Douin dat het koppel Huiden/Bruijne versloeg met 3-0.

Programma

Klimaatgroep°Stars staat na vijf van de zeven speeldagen in de voorjaarscompetitie van de Eredivisie op de tweede plek van de ranglijst met 29 punten. Volgende week, op zaterdag 6 april om 15.00 uur, gaat Klimaatgroep°Stars op bezoek bij Estillon Maashorst, de nummer drie met 26 punten.

Zaterdag 13 april om 15.00 uur is het laatste thuisduel in de reguliere competitie, tegen koploper De Boer Taverzo. Op de laatste speeldag worden alle vier duels in de Eredivisie op hetzelfde tijdstip gespeeld en daardoor is deze wedstrijd niet op de vaste thuisspeeldag.

Play-offs

De top-3 van de ranglijst is inmiddels zeker van deelname aan de play-offs om de voorjaarstitel. Chobeau en Douin hebben inmiddels drie duels gespeeld in die voorjaarscompetitie. De Nederlanders Rengers en Shuohan Men kwamen beiden al viermaal in actie. Daarmee is het volledige kwartet spelers inzetbaar in de play-offs om het voorjaarskampioenschap.