Na twee kloeke overwinningen tegen achtereenvolgens Scylla en De Veluwe (beide met 7-3), heeft het team van Klimaatgroep°Stars zijn doelstelling gehaald, een plek bij de eerste drie die recht geeft op de voorjaarscompetitie voor promotie. Vanaf de zomer heeft het team zonder uitzondering als team gespeeld en allen hebben een positieve rol gehad in dit gebeuren, wat het terugkijken tot een plezierig gebeuren maakt!

Laten we beginnen met de wedstrijd tegen Scylla in Leiden waar ondergetekende door omstandigheden pas bij het dubbel de zaal binnenwandelde (dit door trieste familieomstandigheden bij een partner waardoor ik niet eerder weg kon uit Eindhoven). Op dat moment stonden we 2-1 voor door winst van Shuo Han tegen Boekkooi, verlies met 13-11 in de 5e van Peter tegen van Santen en winst van Pim tegen van Dijk. Het zorgenkindje, het dubbel was op dat moment aan het ontvlammen: dit keer met Peter en Pim. De mannen leken het in de 5e te gaan beslissen, maar een paar foutjes in het middengedeelte braken hen op: 2-2.

Toen ik de zaal inliep werd ik getrakteerd op een opmerking van een van de Bakker telgen met de strekking: “Durf jij hier nog wel te komen“. Je wist meteen weer waar je was: bij onze vrienden van Scylla, door wie we in het verleden toch mooi te pakken zijn genomen. Vervolgens was ik niet officieel aangemeld als coach en mocht er niet inhoudelijk gecoacht worden. Het begon dus weer fraai daar!! In de pauze waren de spelers van Scylla zeer sportief door geen bezwaar te hebben tegen coaching, dus had ik de vele kilometers niet helemaal voor niets gereden.

Shuo Han had toen echter al verloren van een goed spelende van Santen en was de ruststand 3-2 voor Scylla. Na de pauze vocht Pim zich langs Boekkooi, ging van Dijk er twee keer ruim af en wist Pim voor een primeur te zorgen: een eerste hattrick in de 1e Divisie door van Santen te kloppen.

Tegen Tempo-Team lukte het nog niet, maar nu was hij ontketend en met zeer fraaie punten liet hij van Santen in de 4e kansloos. De laatste drie maanden heeft hij hard gewerkt om zich in het team te spelen en dat is hem met glans gelukt! Toen Peter ook Boekkooi versloeg met degelijk spel, stond er een 3-7 op het bord en waren we al zeker van het linker rijtje.

Afgelopen zaterdag reisde hetzelfde drietal naar Apeldoorn om aldaar revanche te nemen tegen De Veluwe, waartegen thuis nog een smadelijke 7-3 nederlaag was geleden. Shuo Han liep tegen de kleine Lode Hulshof een zeperd op: nog geen 11 punten in drie games was niet sterk om een understatement van stal te halen. Toen echter liet Peter zien waartoe hij momenteel in staat is: Paul Haldan ging er ruim met 3-0 van af! Pim tegen Jaap van Spanje in vieren en eindelijk door beide mannen eens een gewonnen dubbel zette het team op 3-1.

Dat Shuo Han niet in beste doen is, was al een poosje duidelijk: Ook tegen Paul Haldan was een game haar niet gegund. Het is duidelijk dat de training haar op het moment niet veel brengt, het “heilige“ Papendal moet maar weer eens met een bezoekje vereerd worden.

Pim pakte zijn 5e achtereenvolgende competitie overwinning op niet mis te verstane wijze tegen Hulshof, die ook tegen Peter in het stof beet. En zo hebben we elke keer een andere speler(ster) die de strijdbijl opgraaft, nu weer Peter met een zuivere hattrick. Pim wilde graag tegen Haldan, maar was nu iets te gretig, dus dat feest ging even niet door: Einduitslag 3-7 en op twee punten van Tempo-Team 2e in deze poule.

Evaluerend kunnen we melden dat het lange tijd niet van een leien dakje ging: De eerste twee wedstrijden leverden 18 punten op met onze Spaanse vriend Xavier, maar twee nederlagen tegen Tempo-Team met 6-4 lieten zien dat niet altijd echt niveau werd gehaald. Ook thuis tegen De Veluwe werd met 7-3 verloren, waardoor we scherp moesten blijven en dat is de kracht van het team gebleken: Mentaal zijn er stappen gezet in de goede richting!

Dat Jan dit al vele jaren in huis heeft wisten we al, dat Frank het nog steeds kan, ondanks maar twee potjes winst in 2 wedstrijden, wist ik ook al, eveneens dat Xavier te sterk voor deze klasse is, sterker nog dat Shuo Han het niveau te pakken heeft, was Ger(Stulp) en mij ook al een poosje duidelijk. Maar dat Peter en in een later stadium Pim zich meldden aan de frontlinie, wisten we nog niet van tevoren. Het zeer hoge niveau in de training van Peter, etaleerde hij nu ook met regelmaat in deze competitie: 70% is dik in orde. Pim heeft recent een klapper gemaakt en kan nu doorgroeien: Hier doen we het natuurlijk voor: Hij en Shuo Han moeten naar een hoger plan en in een prachtige voorjaarscompetitie mogen zij excelleren………..

We gaan nu eerst een kijken of we door de zoveelste plannen om de competitie opzet te veranderen, ook voor de zoveelste keer genaaid worden. Want als er snode plannen doorgaan, hebben we weer minder kansen om te promoveren. Minder teams in de Eredivisie heeft uiteraard gevolgen, dat snappen we zelfs in het Hoge Noorden! Dat dat velen niets uitmaakt snappen we ook al een poosje: de vinger op echt zere plekken leggen is niet in het eigenbelang en dat is vaak het enige belang wat telt tegenwoordig! We gaan dus ook maar eens voor het eigenbelang en ondergetekende keurt dus alle wijzigingen pertinent af.

Wij gaan ons vanaf nu voorbereiden op een competitie waar we gaan voor de hoogste posities, we gaan zien hoever we komen.

Een fijne Sinterklaas en Kerst gewenst,

Anne Vlieg