Klimaatgroep°Stars heeft zondag 31 oktober de uitwedstrijd bij koploper deBoer Taverzo met 5-2 verloren. De vier uur durende wedstrijd leverde zeges op voor Shuohan Men en Colin Rengers. Na de vijfde speelronde heeft de ploeg uit Middelstum nu 14 punten en staat het op de zesde plek in de Eredivisie Heren. Zaterdag 6 november is de uitwedstrijd bij van Wijnen/Smash’70 in Hattem.

In Zoetermeer eindigde geen van de zeven onderlinge confrontaties in een 3-0. In de eerste wedstrijd moest Colin Rengers het afleggen tegen Alex Naumi: 3-1. Pim van Schaik ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Arjan Huiden. In de derde wedstrijd wist Shuohan Men na verlies in de eerste game met 3-1 te winnen van Gabrielius Camara en sleepte Men dus het eerste wedstrijdpunt binnen.

Pim van Schaik nam in zijn tweede enkelpartij een 2-1 voorsprong tegen de Finse speler Alex Naumi, maar ging in de vierde en vijfde game met 11-9 onderuit en verloor op die manier met 3-2. Colin Rengers hield zijn hele wedstrijd tegen Gabrielius Camara het initiatief en won uiteindelijk met 3-2. Shuohan Men ging in het laatste enkelspel met 3-1 onderuit tegen Arjan Huiden. In het dubbelspel moesten Pim van Schaik en Colin Rengers met 3-1 hun meerdere erkennen in het koppel Alex Naumi/Gabrielius Camara.

Programma
Op de ranglijst in de Eredivisie Heren zijn deBoer Taverzo en Wijnen/Smash’70 nu gedeeld koploper met 26 punten. Klimaatgroep°Stars staat zesde en heeft na vijf wedstrijddagen nu 14 punten. Na de uitwedstrijd van 6 november volgt op zondagmiddag 21 november de ontknoping van het eerste competitiedeel in Middelstum. Directe concurrent VeerhuisWessem/Westa is dan vanaf 14.00 uur te gast.

Teammanager Jan Tammenga had vooraf welllicht getekend voor een 5-2 score, maar concludeerde achteraf dat er meer in had gezeten. “Pim van Schaik had hun Finse speler bijna te pakken. Shuohan Men en Colin Rengers wonnen allebei van kersverse Nederlands-teamspeler Camara, maar de twee verliespartijen tegen de sterk spelende Arjan Huiden waren een kleine tegenvaller. Hij is een speler uit hun tweede team. Al met al was het een hele spannende pot. Komende zaterdag staat voor ons alweer een op papier zware uitwedstrijd op het programma.”