Zondagmiddag 25 september heeft Klimaatgroep°Stars twee punten behaald in de uitwedstrijd bij koploper De Boer Taverzo in Zoetermeer. De Franse kopman van de ploeg uit Middelstum, Clement Chobeau, won beide enkelspelen met 3-2 na een 2-0 achterstand. Klimaatgroep°Stars staat na twee gespeelde duels met vier punten op plek zes van de ranglijst in de Eredivisie.

In Zoetermeer opende Colin Rengers met een brutale gamewinst op Gabrielius Camara, maar moest hij wel zijn meerdere erkennen: 3-1. In de tweede wedstrijd kwam de enige 3-0 op het scorebord in de ontmoeting tussen Jakub Folwarski en Shuohan Men. Folwarski liet in totaal slechts 16 punten toe in drie games. Clement Chobeau knokte zich vervolgens terug van een 2-0 achterstand en won van Yannick Vostes met 2-3.

Na de pauze won Camara met 3-1 van Men, die de tweede game pakte met 13-11. Rengers won ook van Vostes de openingsgame, maar moest vervolgens met 3-1 buigen. Chobeau herhaalde zijn huzarenstukje vervolgens tegen Folwarski. Die zag bij 2-0 in games de overwinning liggen, maar via een zinderende 13-15 in game 3 werd het uiteindelijk opnieuw 2-3 in het voordeel van Chobeau.

De 4-2 tussenstand werd vervolgens door de thuisclub uitgebreid tot 5-2, hoewel het duo Rengers/Chobeau de spanning nog wel even terug bracht in de wedstrijd door game 3 met 11-8 te winnen. Tot slot van een vermakelijke pot tafeltennis in Zoetermeer pakten Camara en Vostes door en sleepten zij het dubbelspel binnen.

Teammanager Jan Tammenga was tevreden met het behaalde resultaat: “We hebben als team gestreden en knappe resultaten geboekt tegen spelers die door het seizoen heen niet heel vaak verliezen. Chobeau knokte zich tweemaal terug van twee games achterstand en Colin en Shuohan hebben samen ook nog eens vier games gepakt in de overige vijf sets.”

Zondag 2 oktober om 14.00 uur speelt Klimaatgroep°Stars thuis aan de Coendersweg in Middelstum tegen Van Wijnen/Smash’70 uit Hattem. De toegang is vrij en publiek is van harte welkom!