In een langzaam weer wat voller lopende zaal in Middelstum, met ook meer eigen leden die komen kijken, wat een verheugende ontwikkeling is, heeft Klimaatgroep°Stars weer een overwinning kunnen bijschrijven, te weten 7-3!

Het was dat de geroutineerde vechter Anthony Nader ongeslagen bleef, anders had er een erg hoge uitslag kunnen komen en was het verschil met de nummer 1 TOGB niet met een puntje opgelopen. Zowel achtereenvolgens Pim (van Schaik), Colin (Rengers) als Nathan (vd Lee) beten in het stof tegen deze oud-Eredivisiespeler, al moet gezegd worden dat Pim en Nathan twee prachtwedstrijden speelden tegen deze man!

Pim had bij een 2-1 achterstand en 10-5 in de 4e game 5 matchpoints tegen en het tekent de huidige instelling van de jongeman, dat hij die alle wegwerkte en in de beslissende 5e met een briljante bal op 5-2 kwam. Helaas werden een paar foutjes boven tafel gemaakt waardoor een mentaal zeer sterke Nader kon ontsnappen: het mag gezegd worden dat na een partij van bijna een uur iedereen in de zaal erg positief was, ondanks het verlies.

Later speelde Nathan ook een zinderende pot tegen Nader en na een 2-0 voorsprong, verloor hij 3 keer in de verlenging. Het was een van de vijf/zes zeer interessante partijen die er zaterdag gespeeld werden. Paul Kruit en Jens Wiersma bleven steken op een nul, maar Kruit was tegen Nathan zeker niet de onderliggende partij. Na een ook weer erg spannende en onderhoudende wedstrijd kon Nathan in vijven toch het punt binnenslepen.

Colin speelde wisselvallig en een afgetekende 3-0 nederlaag tegen Nader was niet in de lijn der verwachting: In het dubbel acteerde hij weer sterk en ook tegen de andere twee speelde hij bij tijd en wijle soeverein, maar er komt nog steeds regelmatig zand in de raderen. Blijft een punt van aandacht.

Pim had na de boeiende vertoning tegen Nader een rare pot tegen Wiersma: Hij was wat afgeleid door pratende toeschouwers en kon de focus even niet vinden….. We zijn echter wel blij dat er weer wat meer aandacht komt voor toch wel fraai tafeltennis, dus daar zal hij zich nog wat beter tegen moeten wapenen en anders vraag je de mensen even of ze stil willen zijn bij bv een Service.

Zijn laatste wedstrijd tegen het trainingsbeest Kruit was echter weer vorstelijk: 5, 6 en 6 punten sprokkelde de Pecosman bij elkaar en dat zorgde voor weer twee winstpartijen van Pim. Het ene seizoen is de andere niet zullen we maar zeggen: Ondergetekende is er blij mee dat hij nu laat zien dat hij wel degelijk uit goed hout gesneden is!

Concluderend kunnen we gewag maken van een ondanks de weer dikke zes uur spelen, goede wedstrijd met het een en ander aan sfeer!! En er bereikte ons via via het nieuws dat zowaar op korte termijn de verandering doorgevoerd wordt, dat ook in de 1e Divisie het Eredivisiesysteem gehanteerd gaat worden: Hoe is het mogelijk…………………………………………… Ik kan het bijna niet geloven, zal ook wel niet waar zijn, want mijn zin heb ik de laatste jaren niet gekregen in tafeltennisland, dus dit is vrijwel niet te bevatten. De oplettende lezer proeft het cynisme en de achterdocht, eerst zien dan geloven!

Terug naar de actualiteit: We spelen nu twee uitwedstrijden tegen US en Tempo-Team die ons dicht op de huid zitten voor plaats twee. Jammer is dat US niet met zijn beste man speelde tegen TOGB, waardoor je weer mag zeggen, dat je noooooit afhankelijk moet worden van anderen, komt vrijwel noooooit goed.

We gaan het zien of we dichter bij kunnen komen waardoor de laatste thuiswedstrijd tegen de koploper nog een pracht affiche wordt. Wordt vervolgd.

Anne Vlieg