Klimaatgroep°Stars heeft zaterdag 6 april in Uden een 6-1 nederlaag geleden tegen Estillon Maashorst. Shuohan Men schreef het enige punt van de middag op haar naam. Klimaatgroep°Stars stevent af op een derde plek in de voorjaarscompetitie en heeft 30 punten uit zes wedstrijden.

Colin Rengers moest in de eerste wedstrijd meteen zijn meerdere erkennen in Gabrielius Camara en verloor met 3-0. In de tweede wedstrijd wist Shuohan Men met 3-2 te winnen van Jochem de Hoop. In de vijfde game werd het 9-11. De laatste wedstrijd van de sessie voor de pauze werd een ware thriller tussen Juan Pedro Sanches Terrones en Jan Tammenga. De routinier van Midstars kwam terug tot 1-1 en 2-2 en kreeg in de vijfde game zelfs een matchpoint, maar verloor alsnog met 14-12.

Na de pauze was het wel gedaan met de weerstand van de gasten van Klimaatgroep°Stars. Zo moest Shuohan Men het punt laten aan Gabrielius Camara, die ook deze keer met 3-0 won. Colin Rengers ging met 3-1 onderuit tegen Sanchez Terrones en Jan Tammenga verloor met 3-1 van Jochem de Hoop. In het dubbelspel namen Men en Tammenga nog brutaal de leiding, maar werd het vervolgens ook 3-1.

Halve finales

Klimaatgroep°Stars staat na zes van de zeven speeldagen in de voorjaarscompetitie van de Eredivisie op de derde plek van de ranglijst met 30 punten. Volgende week, zaterdag 13 april om 15.00 uur is het laatste thuisduel in de reguliere competitie, tegen De Boer Taverzo. In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 april zijn de halve finales. Als Klimaatgroep°Stars derde blijft, begint de ploeg op zaterdag 20 april met een thuiswedstrijd in Middelstum.

Naast Klimaatgroep°Stars zijn Estillon Maashorst en De Boer Taverzo zeker van deelname aan de play-offs om de voorjaarstitel. Clement Chobeau en Alex Douin hebben drie duels gespeeld in die voorjaarscompetitie. De Nederlanders Colin Rengers en Shuohan Men kwamen beiden vijfmaal in actie. Daarmee is het volledige kwartet spelers inzetbaar in de play-offs om het voorjaarskampioenschap.