Op de openingsspeeldag van de Eredivisie heeft Klimaatgroep°Stars met 6-1 verloren van ProActief TT in Hilversum. Voor de ploeg uit Middelstum pakte Enio Mendes enige de overwinning van de ontmoeting. In de overige zes wedstrijden werden nog eens zes sets gepakt van de tegenstander.

Pim van Schaik opende de wedstrijd op zaterdagmiddag om vier uur tegen Adrien Cotton, die met 3-1 te sterk was nadat Van Schaik wel de eerste set had gepakt. Enio Mendes nam namens Klimaatgroep°Stars met 2-0 de leiding tegen Benjamin Rogiers, maar liet de speler van Hilversum alsnog ontsnappen: 3-2. Shuohan Men ging vervolgens met 3-1 onderuit tegen Lauric Jean.

In het tweede deel van de enkelpartijen rekende Enio Mendes vlot af met Adrien Cotton: 3-0 en stelde zo het eerste wedstrijdpunt veilig voor de ploeg uit Middelstum. Pim van Schaik ging vervolgens met 3-0 onderuit tegen Lauric Jean, waarna ook Shuohan Men setloos onderuit ging tegen Benjamin Rogiers: 3-0.

Nieuw in de competitieopzet is het dubbelspel waarin Rogiers/Jean het opnamen tegen Enio Mendes en Colin Rengers van Klimaatgroep°Stars. Na een 2-0 voorsprong voor de Groningers kwam de thuisclub alsnog terug tot een 3-2 zege waarmee de eindstand van de gehele wedstrijd op 6-1 kwam.

Quote
Jan Tammenga sprak na afloop van een ‘mooie pot om te zien’. De teammanager zag hoe vooral de wedstrijden van Enio Mendes close waren: “Hij won één van zijn enkelspelen en nam in het andere enkelspel en het dubbelspel met 2-0 de leiding, maar helaas vielen die wedstrijden de verkeerde kant op. We kijken vol vertrouwen uit naar volgende week. We spelen dan thuis tegen Tempo Team en willen graag revanche nemen voor de nederlaag van vandaag.”