In een goed gevulde hal aan de Coendersweg (plus minus 80/90 man, jawel het gaat er op lijken!! Ook mensen die een kleine 40 jaar geleden voor het laatst acte de presence gaven, kwamen weer eens op bezoek, het moet niet gekker worden……. ), moest er zaterdag tegen de Salamanders uit Wateringen even wat recht gezet worden. De overduidelijke 0-6 van een week of drie geleden tegen een team toen met een excellerende Bas Hergelink in de gelederen, zette ons weer met beide pootjes op de Groninger klei.

Het leek afgelopen zaterdag een prachtige middag te worden voor een ieder die ons team een warm hart toedraagt: We begonnen overweldigend aan de wedstrijd met overwinningen van Colin op Siem van der Valk en door een in de vorm van zijn leven verkerende Arnoud op Jamshid Sedigh.

Colin zorgde tegen een stroef draaiende van der Valk voor een aftekende 3-0 en speelde geconcentreerd en degelijk. Daarna beleefden we de sensatie van de dag: Arnoud zijn spel wordt met de week vervelender voor zijn opponenten! Vorige week een prachtige overwinning op Martijn de Vries. Nu weer een top-10 speler aan gort gespeeld, het kan momenteel niet op. Het oogt in mijn optiek al mooi, omdat er vrijwel geen verdedigers meer rondlopen in ons land, maar het wordt ook doeltreffender door toenemende vastheid.

De eerste twee gewonnen games werden teniet gedaan door twee goede games van de Iranees, die liet zien dat hij het wel begreep. In de 5e verloor hij echter zijn geduld, ging forceren en Arnoud pakte alles op, ook sporadisch een dwingende aanval. Met 11-5 zette hij de hal in vuur en vlam: 2-0.

We gingen er toen maar even goed voor zitten, want Kamil had in de uitwedstrijd tegen Casper Ter Luun qua niveau zijn beste pot tot dusverre neergezet en een pratende Ter Luun had hem toen uit zijn focus gehaald. Onze Pool startte echter al met 9 eigen fouten in de eerste game: 9-11, waar winst en verontrusting bij de tegenstander voor het opscheppen lag! Toen werd hij weggespeeld en kreeg pijntjes in de bovenarm: 2-1. Weg was het scenario om ze op een 3-0 te zetten.

Na de pauze stond de interessante ontmoeting tussen Colin en Sedigh op papier en hier lagen zeker kansen. Na een goede 1e game, liet Colin zich weer uit het spel halen door een Sedigh die quasi-losjes de hardste spinballen pareerde en twee zeer ruime games pakte. Gelukkig werd de 4e toch weer gespeeld en was mijn conclusie dat als de echte topvorm er weer is en de onrust uitgebannen wordt, dit zeker gewonnen kan worden: 2-2.

Dan denk je aan in elk geval een 3-3 met een Kamil tegen een man die de hele week op een beurs in Malmo had gestaan, geen bal geslagen en ondanks zijn onorthodoxe spel nog niks had gewonnen in de Eredivisie…….. Niets was minder waar: Een draak van een wedstrijd met als excuus dat hij niet kon top-spinnen vanwege de opgelopen spierverrekking en een juichende van der Valk: 2-3. Een zeer bedenkelijke gang van zaken: Daar hebben we hem niet voor gehaald!! Schrijver dezes heeft besloten het gif verder achterwege te laten……….

Een opgeveerd gezelschap uit het Westen met nu Ter Luun nog tegen Arnoud, begroette toen de winst, want Arnoud kon dit niet doen. De keiharde 1e ballen zowel met FH als BH waren teveel en de storende elementen om deze kanonskogels te verhinderen, ontbraken af en toe: 2-4.

Na dus een meer dan mooie 2-0, maakten de mannen van Klimaatgroep°Stars geen punt meer. In een overvolle kantine waar de drie vrijwilligers overuren draaiden, was er gespreksstof genoeg. Jammerlijk dit verlies met een overduidelijk aan te wijzen oorzaak, maar wel veel sfeer ook door de hernieuwde kennismaking met supporters zeker ook uit Middelstum!!!

Dit geeft de burger zeker moed en wij staan er weer over twee weken uit tegen Enjoy-Deploy en na de Winterstop zetten we de Promotie van onze prachtige sport gewoon weer voort!

Rest de opmerking dat de vaste rubriek Anne-Lyseren door Bert Koster wegens familieomstandigheden vorige week niet doorging en mijn verslagje van de wedstrijd tegen Smash door vergeetachtigheid (ga mijn moeder achterna….) te laat zou gaan verschijnen. Het boetekleed is aangetrokken, lijk op Sinterklaas deze week.

Anne Vlieg