De derde thuiswedstrijd op rij van Klimaatgroep°Stars tegen het Schiedamse Scyedam leverde na twee ruime zeges de het eerste gelijkspel (5-5) op in de competitie. Na dit weekend staat het team op plaats twee met een kleine achterstand op het sterke TOGB. De eerste ontmoeting met deze club is komende zaterdag in Berkel en Rodenrijs.

Afgelopen zaterdag was een van de laatste wedstrijden zonder Nathan van der Lee, waardoor Jan (Tammenga) alweer zijn derde wedstrijd moest afwerken. Dit ging even een keer niet van een leien dakje, want na een eerste verloren zeer spannende pot tegen Jeroen Bastiaansen, was de pijp leeg bij Jan. Zijn spreekwoordelijke precisie was weg, waardoor ook andere wapens als BH blok wegviel. Het werd dus een van zijn zeer spaarzame offdays met drie nederlagen. Het moet wel gezegd dat Bastiaansen, die nog nooit had gewonnen van Jan, met een elan speelde die ook hemzelf enorm verbaasde. Want hij won ook van Colin (Rengers) wat ook weer een beste verrassing genoemd mag worden. Colin acteerde hier na een prima overwinning op oude bekende Nermin Smajic dan ook wel ver onder zijn kunnen. De trainingen van de afgelopen tijd betalen zich nog niet uit, maar dat is een kwestie van tijd en afstelling. We zitten nog niet in de belangrijkste fase van de competities, alhoewel de doelstelling van de eerste drie natuurlijk wel behaald moet worden!

Dan komen we bij nummer drie van het team uit: Pim (van Schaik) en het is een genoegen om te kunnen melden dat hij weer blaakte van het zelfvertrouwen: Met drie afgetekende overwinningen tegen van der Heide (3-0), Nermin Smajic (3-0!) en last but not least tegen de andere op dat moment nog ongeslagen Bastiaansen (3-1) en met zeer compleet tafeltennis, toonde hij aan dat er een heel andere Pim momenteel achter de tafel staat dan nog geen half jaar geleden.

Hij duikt regelmatig in series die hem redden na een 10-6 achterstand in zijn eerste game van de dag, en die soms 7, 8 punten duren. Bastiaansen werd getrakteerd op een 11-5, 11-2 en 11-4, alleen de derde game na 3-0 was het even weg met een 5-11 verlies. Jammer dat de zomer net voorbij is, je kent het wel, die van de zwaluw……… Een zege tegen Smajic, zonder gameverlies, mag er ook zijn en hadden we hem nog niet toegedacht: Sommige rally`s waren oogstrelend (mag ook wel eens gezegd worden, zonder dat iemand meteen naast de schoentjes gaat staan) en de kunst wordt om dit verder uit te bouwen, de basis daarvoor is er nu!

Pim dus met drie overwinningen, Colin met een mentaal goede wedstrijd tegen Smajic en een dito herstel tegen van der Heide (11-8, 11-4 en 11-3) en een verloren dubbel, maakten dat de 5-5 op het bord kwam tegen een leuk team van Scyedam: Alleen dat Scylla klapje moet iemand eruit gooien, dat urenlang aanhoren wordt je niet vrolijk van……

Komende zaterdag dus de kraker tegen TOGB, als die kruitdampen zijn opgedroogd kunnen er wat eerste conclusies getrokken worden. Op dus naar deze interessante ontmoeting met vader en zoon De Boer en een zeer sterke Tunesiër Adam Hmam (WR 275). We zijn benieuwd wat het gaat brengen!

Anne Vlieg