Klimaatgroep°Stars heeft op zondag 21 november met een overtuigende 6-1 thuiszege op VeerhuisWessem/Westa de zesde plek veiliggesteld na het eerste reguliere deel van de competitie. Daarmee dwong de ploeg uit Middelstum voor de play-downs een thuiswedstrijd af tegen dezelfde Limburgse tegenstander, VeerhuisWessem/Westa. Dat duel wordt zondag 28 november gespeeld.

Aan de Coendersweg in Middelstum trad Klimaatgroep°Stars aan in een zeer sterke opstelling met de inbreng van twee buitenlandse spelers. In de eerste ontmoeting rekende Enio Mendes namens de thuisclub met zeer ruime cijfers af met Dylan Plett. Het werd 3-0 en Mendes kreeg in drie games slechts zeven punten tegen. Rengers had grote moeite met Arturs Reinholds van de Limburgse ploeg. Na een 2-0 achterstand won Rengers game 3, maar uiteindelijk ging het duel met 3-1 verloren.

Casper Strindberg zorgde met een duidelijke 3-0 zege op Aleksandr Lushin dat de Groningers met 2-1 aan de pauze konden beginnen. Het tweede deel van de wedstrijd waren de confrontaties een stuk spannender. Zo knokte Enio Mendes zich terug van een 1-0 achterstand, kwam tegenstander Arturs Reinholds op 2-2 en werd het in de laatste game 11-9 voor de Portugees. Onder het toeziend oog van de deze keer niet-spelende teamgenoten Pim van Schaik en Shuohan Men kwam er op die manier een 3-1 tussenstand op het bord.

Affiche
Aan Casper Strindberg vervolgens de taak om het thuisvoordeel definitief veilig te stellen. De 3-0 uitslag tegen Dylan Plett liet niets aan duidelijkheid te wensen over en zo wist Klimaatgroep°Stars dat een herhaling van het affiche komende zondag op het programma zal staan. Opnieuw met aanvang 14.00 uur is de inzet lijfsbehoud met het oog op het tweede deel van de competitie, dat in het nieuwe kalenderjaar zal worden gespeeld.

De kijkers via YouTube (meer dan 200 weergaven) kregen in de laatste twee ontmoetingen nog twee ware spektakelstukken voorgeschoteld. Colin Rengers verkocht zijn huid duur en bleef in zijn partij tegen Aleksandr Lushin telkens aan de goede kant van de score: 3-2. Het dubbel Mendes en Strindberg aan de kant van Klimaatgroep°Stars boog tot slot van de middag een 2-1 achterstand om in een 3-2 zege. Zo was de wedstrijd om klokslag zes uur afgelopen en was er tot acht uur in de kantine de gelegenheid om na te beschouwen.

Thuisvoordeel
Teammanager Jan Tammenga over de afgelopen en komende wedstrijd: “We traden op in een zeer  sterke opstelling en zullen dat ook komende zondag weer doen om handhaving bij de beste acht ploegen van Nederland zo snel mogelijk veilig te stellen. We hebben veel ervaring opgedaan in dit halfjaar en willen na de jaarwisseling graag weer een stapje maken. Helaas kan er geen publiek in de hal bij zijn, maar de YouTube-livestream van MiddelstumTV is werkelijk super geregeld. De inzet en de sfeer binnen het gehele team is erg positief en iedereen binnen en rond de club leeft erg mee. Alle voorwaarden zijn aanwezig om op zondag ons eerste doel te bereiken.”