Zaterdag 8 oktober heeft Klimaatgroep°Stars een zwaarbevochten overwinning meegenomen uit Noord-Holland. Bij PingPongAlkmaar werd met 4-3 gewonnen. Colin Rengers was met drie zeges de grote man voor de club uit Middelstum. Na deze winst staat Klimaatgroep°Stars met 12 punten uit vier wedstrijden op plek vier in de najaarscompetitie van de Eredivisie.

In Alkmaar begon Shuohan Men met gamewinst tegen Mark Smith, maar moest Men de eerste set wel aan Mark Smith laten: 3-1. Colin Rengers rekende vervolgens zeer gedecideerd af met Johan Bouma, die in drie games in totaal slechts zeven punten maakte. De derde partij ging met 3-0 naar Joseph Langham-Ferreira, die Roel Bogie versloeg.

Met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg brak de rust aan. Na de pauze won Colin Rengers met 3-1 van Mark Smith en zette op die manier de teams weer naast elkaar op het scorebord. Shuohan Men kwam tegen Joseph Langham-Ferreira op een 1-0 en 2-1 voorsprong, maar moest uiteindelijk via tweemaal een 14-12 gamestand de zege aan de Alkmaar-speler laten.

De 3-2 achterstand in de wedstrijd werd door Roel Bogie weggepoetst met een eenvoudige 3-0 zege op Johan Bouma. Zo moest op de vroege zaterdagavond het dubbelspel de beslissing brengen. Daarin namen Colin Rengers en Roel Bogie met 1-0 de leiding en kwamen Mark Smith en Joseph Langham-Ferreira vervolgens op gelijke hoogte. Via 11-7 en 11-8 trokken de Groningers uiteindelijk aan het langste eind.

Teammanager Jan Tammenga was super blij met de overwinning op PinngPongAlkmaar: “Shuohan speelde erg goed, maar liet zich helaas de kaas van het brood eten. Roel begon stroef, maar herstelde zich en liet in het dubbelspel het beste van zijn spel zien. Colin speelde echt super. Al met al was het een mooie pot en met de uitslag kunnen we zeker uit de voeten!”

Komende zondag, 16 oktober, om 14.00 uur speelt Klimaatgroep°Stars thuis aan de Coendersweg in Middelstum tegen De Boer Taverzo 2, de huidige nummer laatst van de ranglijst. De toegang is vrij en publiek is van harte welkom!