Klimaatgroep°Stars heeft op zaterdag 12 februari een punt afgesnoept van najaarskampioen deBoer Taverzo. In een spektakelstuk stonden spelers van vier nationaliteiten tegenover elkaar in Middelstum. De Groningse ploeg kwam op een 1-0 voorsprong, maar verloor vervolgens de overige zes ontmoetingen in de welhaast Europese ontmoeting.

De openingswedstrijd tussen de Portugees Enio Mendes en de Pool Jakub Folwarski in dienst van de ploeg uit Zoetermeer werd alvast een ware kraker. Mendes wist driemaal op voorsprong te komen en won de beslissende game uiteindelijk met 11-8. In de tweede ontmoeting moest Colin Rengers zijn meerdere erkennen in de Belg Yannick Vostes (0-3). Pim van Schaik snoepte de Pool Michal Murawski vervolgens een game af: 1-3.

Het blok enkelspelen na de pauze kende eerst twee snelle potjes. Mendes ging er in ‘straight games’ af tegen een ontketende Vostes en Van Schaik verloor ook met 3-0 van Folwarski. Colin Rengers was in de zesde wedstrijd heel dichtbij een stunt tegen Murawski. Bij een 2-1 voorsprong ging de vierde set met 12-10 naar Murawski die vervolgens ook de vijfde set binnensleepte.

Het dubbelspel was op het slot van de ontmoeting nooit spannend. Mendes en Rengers moesten met 3-0 hun meerdere erkennen in het Belgisch/Poolse duo Vostes en Folwarski. Na twee wedstrijden staat Klimaatgroep°Stars met drie punten uit twee duels zesde in de voorjaarscompetitie. Op zondag 27 februari gaat de ploeg op bezoek bij VeerhuisWessem/Westa in het Limburgse Wessem, de huidige nummer 5 van de ranglijst.

Teammanager Jan Tammenga was ondanks de forse nederlaag tevreden over de prestatie van zijn ploeg. Als bijvangst was er de vele media-aandacht voor de komst van de najaarskampioen. Een filmpje uit de wedstrijd van Van Schaik tegen Murawski bereikte zelfs nog het Jeugdjournaal. De kleurrijke Pool was eerst door de boarding gestapt en Van Schaik belandde in de rally zelfs even op de grond. Bij het spel van hoog niveau was het weer smullen geblazen voor het publiek dat voor het eerste in maanden weer welkom was in de thuishal aan de Coendersweg in Middelstum.

Vrienden van Klimaatgroep°Stars