Klimaatgroep°Stars is er niet in geslaagd de finale om het voorjaarskampioenschap te bereiken. Na een nipte 4-3 nederlaag in Middelstum tegen Estillon Maashorst op zaterdag verloren de Groningse tafeltennissers op zondagmiddag in Uden de return in de halve finales met 4-0. Daarmee was de uitschakeling een feit en is het seizoen 2023/2024 nu ten einde.

De dubbele wedstrijd tussen de nummers 3 en 2 van de reguliere voorjaarscompetitie begon zaterdag aan de Coendersweg in Middelstum met een zeer aantrekkelijke tweestrijd tussen twee zeer aan elkaar gewaagde teams. Na een 3-1 overwinning van Alexis Douin op Mauro Schärrer verloor Colin Rengers de ontmoeting met Gabrielius Camara met 3-0. Clement Chobeau bracht de thuisploeg weer aan de leiding door een 3-0 zege op Pekka Pelz.

Spanning

Na de pauze maakte Camara 2-2 door een 3-2 overwinning op Douin. De vijfde game eindigde in 11-7. De vijfde wedstrijd tussen Chobeau en Schärrer werd 3-1 en zo stond Klimaatgroep°Stars weer aan de leiding. Rengers was vervolgens niet opgewassen tegen Pelz (1-3), waarna het dubbelspel Douin/Chobeau en Camara/Pelz tot 2-2 gelijkop gingen. De allerlaatste game ging met 11-9 naar de gasten die daarmee het eerste deel van de halve finale winnend afsloten.

De return ving op zondagmiddag al om 14.00 uur aan, 23 uur na de aanvang van de wedstrijd van zaterdag. Camara rekende net als op zaterdag met 3-2 af met Douin waarna Pelz revanche nam tegen Chobeau (3-1). Schärrer won met 3-1 van Shuohan Men, waarna Camara ook zijn vijfde duel van het weekend winnend afsloot, tegen Chobeau: 3-1.

Einde seizoen

Zo kwam er voor Klimaatgroep°Stars – net als in de najaarscompetitie – in de halve finales een einde aan het seizoen 2023-2024. Estillon Maashorst speelt op donderdag 9 mei tegen De Boer Taverzo om het kampioenschap. De belangstelling voor het spektakel op de zaterdagmiddag toont aan dat de ploeg uit Middelstum van waarde is voor de gemeenschap. De komende zomermaanden zal er meer bekend worden over de nieuwbouwplannen voor de accommodatie van Midstars. In het najaar treedt Klimaatgroep°Stars weer vol frisse moed aan in de Eredivisie.