De 2e competitiedag leverde in Middelstum voor het team van Klimaatgroep°Stars de 2e zege op: SVE uit Utrecht werd met 7-3 verslagen en de wedstrijd kende een vrijwel identiek verloop als de week daarvoor. Na een knappe 4-0 met ook weer een mooie overwinning van Pim op een jong talent, genaamd Floris Zur Muhlen, kon hij ook de trekker overhalen in zijn 2e partij. Edoch, sterke werden met zwakke punten afgewisseld, kortom de rust ontbrak om op constant niveau te blijven.

Dit herhaalde zich in zijn 3e pot, waarna ook Peter erachter kwam, dat tegen de jongen met de mooie achternaam alles niet allemaal vanzelf gaat. Jan speelde een mentaal scherpe wedstrijd en haalde weer een iets hoger niveau dan de week daarvoor, drie punten en beide een zeer soepel dubbel. 7 punten derhalve en een puntje voorsprong op Tempo Team 2.

Jan en Peter speelden geconcentreerd en fanatiek als nooit tevoren: Boeiend om te zien, want nog geen acht maanden geleden acteerde Jan nog op Eredivisie niveau en kon toen nog winnen van een Khatchanov en Bogie. Nu twee klassen lager laat hij weer zien wat focus is. Ook Peter is geen schim meer van de onzekere en wanhopige man van de najaarscompetitie, met als gevolg dat we de koppositie te pakken hebben.

Met deze stabiele factoren, een Pim die kan groeien en Shuo Han op de achterhand, hebben we een goede start gemaakt en met ook een uur tijdswinst (nu 4.15 uur ipv 5.15) was ook ondergetekende content: Niet alleen vanwege de tijd, maar ook omdat er nu meer drie-nulletjes werden gescoord.

Het damesteam speelde tegen Enjoy-Deploy Taverso 2 en wonnen in Zoetermeer met 6-4. Fleur weer een kloeke hattrick, Janine op 2 en helaas Tessa Mennen op nul. Zij staan ook een puntje los en en zijn ook op weg naar het grote doel: Bij de eerste twee komen. Want ook hier heeft de idiote herprogrammering van de competitie toegeslagen. Als je nummer drie wordt dan degradeer je al, ra ra hoe kan dat??? Welnu de wegen van de NTTB zijn ondoorgrondelijk, het moet weer eens anders, meestal wordt het minder dan het was…..

Tot besluit: Gisteren vonden in Assen de halve Finales van de Jeugdmeerkampen plaats en het Noorden had diverse ijzers in het vuur.

Pim, Fleur en Liecke plaatsten zich voor de finale in Panningen, alsmede twee meisje van Oldambt (Marijn Schipper en Joyce Schuur) en drie jongens van De Treffers uit Klazienaveen (Kaj Ronde, Merlijn Brands en Brent Ronde bij de welpen). Voorwaar niet slecht voor zijn kleine afdeling met ook nog een topfavoriete als Shuo Han die vrijgesteld was. Janine heeft het gisteren als 1e jaars Junior goed gedaan en had kansen om zich te plaatsen, was er dichtbij!

De competitie lig weer eens stil vanwege het onvermijdelijke carnaval, voorjaarsvakantie en de NK, wordt vervolgd over week of drie…..

Anne Vlieg