Na een maand is de tafeltenniscompetitie weer hervat en zaterdag speelde derhalve het team van Klimaatgroep°Stars tegen de reserves van Tempo-Team: het leverde een 7-3 zege op. Een maand (??) denk je dan, zou het corona zijn? Welnee, het was een samenloop van voorjaarsvakantie, carnaval en de NK in Zwolle, waarom een amper gestarte competitie weer zo lang onderbroken moest worden: iedereen accepteert het maar weer, dus het zal allemaal wel……

Met Pekka Pelz, Nathan van der Lee, Pim van Schaik in de singles en Colin Rengers met Nathan in het dubbel en Jan Tammenga weer in de coaching rol, marcheerde het team voor de pauze naar een kloeke 5-0. Pekka won twee keer gemakkelijk, hij etaleerde zijn klasse weer met regelmaat. Pim speelde tegen Fjodor Rademaker en deze 50+er stopte bijzonder veel energie in zijn spel. Drie games gingen ver boven de 10 naar Pim en alleen de derde game was duidelijk voor de Amsterdammer, een felbevochten zege dus van onze youngster. Met het dubbel en een afgetekende overwinning van Nathan, hadden we deze mooie stand op het bord staan.

Na de pauze waren de bordjes naar het overbekende cliché echter enigszins verhangen: Nathan verloor verrassend dik van Fjodor Rademaker met 3-0 en Pim kon zijn vooral ook mentaal goede start niet hardmaken: Hij verloor van Chris Walbrecht en Ilias Faraj zonder echt in het stuk voor te komen. Met overwinningen van Pekka tegen Rademaker en Nathan tegen Walbrecht kwam zodoende de 7-3 op het bord.

Een uitslag die net niet goed genoeg was, want we hadden weer eens te maken met een ongelukkige uitslag van de kraker tussen Westa en TOGB, onze grote concurrenten: Westa won dit duel afgetekend met 8-2, dus er is een kloofje te overbruggen van 4 punten. Saillant detail: De Tunesiër Hmam had de reis niet ondernomen naar Limburg (terwijl Parijs-Wessem nog geen afgeschermd gebied is….), een verzwakking van hun team en eens maar weer werd het duidelijk dat je dan zelf niets mag laten liggen!

Komende zaterdag spelen we in Wessem tegen Westa: deze pot zal gewonnen moeten worden om uitzicht te houden op de titel. De week erop spelen we tegen TOGB in Berkel Rodenrijs. Je kan dus stellen dat deze twee weken cruciaal worden voor het eindresultaat. Het worden spannende tijden dus, want de doelstelling blijft overeind staan: kampioen worden.

Wat ook natuurlijk mooi zou zijn is, dat we als we de laatste wedstrijd tegen Westa spelen thuis, er nog sprake is van spanning: Dan hebben we eind april nog een apotheose voor de boeg! We gaan het de komende weken zien….

Ons 2e team speelt in de Noordelijke 2e Divisie weer een prominente rol: Ondanks een blessure van Talo Tamminga staan ze weer op de nominatie om terug te keren naar de Noordelijke 1e. Ook hier mag niet veel liggen gelaten worden de komende wedstrijden, dus is er sprake van een interessante competitie.

Anne Vlieg