Afgelopen zaterdag heeft het vlaggenschip van Klimaatgroep°Stars in Middelstum een grote stap gezet richting het felbegeerde kampioenschap in de 2e Divisie. De reserves van Tempo-Team werden met 7-3 verslagen in een duel waarin de Middelstummers zeker in het begin net iets vastberadener waren. Een hoofdrol was weer weggelegd voor onze kleine (binnenkort Nederlandse) Shuo Han Men: Na vorige week Nederlands kampioene te zijn geworden in Zwolle, een toch wel zeer verrassend resultaat ondanks de absentie van twee topspeelsters, pakte ze zaterdag een buitengewoon knappe hattrick tegen drie toch zeker geen kleine spelers!!

Het begon al voor de wedstrijd toen ondergetekende namens het bestuur haar een ingelijste fotoserie van topfotograaf Henk Hommes mocht overhandigen, met een prachtige (Chinese) bos bloemen van sponsor Eldorado. Ze heeft erg goed mijn woorden van vier jaar geleden in haar oren geknoopt, dat er voor een nieuwe jonge Chinese in Nederland maar een plek interessant is en dat is de eerste! Ze had als doelstelling toen ze haar studerende moeder achterna reisde eigenlijk ook maar een ding: Slagen als tafeltennisster en daar is ze nu echt wel mee bezig.

Gedrild en de fundamentals met de paplepel opgediend gekregen in China, vervolgens een anderhalf jaar veel uren gemaakt en tafeltennis tactiek opgedaan in Middelstum en vervolgens een voor haar lekkere situatie in Papendal, waar ze al een 2,5 jaar traint. Gelukkig is daar de situatie verbeterd en wordt daar scherper getraind sinds een half jaar, dus is ze toegenomen in kracht.

Zaterdag bleek dat voor de pauze toen ze twee erg sterke partijen speelde en ook tegen opponenten die naar achteren lopen nu ook de punten kan scoren. Aangevuld met een erg goed startende Peter Verwey, het dubbel en een pot van Jan Tammenga, stond het toen 5-0 tegen het team wat maar een puntje onder ons stond. Na de pauze bleek dat Jan niet in zijn beste doen was en hij verloor tegen Farai (een zogenaamd anonieme speler sinds een half jaar…..) en Walbrecht. Omdat ook Peter zijn scherpte enigszins inleverde en verloor van John Uyleman, stond het toch ineens 6-3…. Na een erg povere eerste game tegen Walbrecht, hun beste man, stond hij echter weer op en toen bleek ook weer dat Peter zijn armzalige vorm van voor de winterstop definitief achter zich heeft gelaten.

Dus na het optrekken van de kruitdampjes voor een man/vrouw of twintig, konden we concluderen erg goede zaken te hebben gedaan: Een van de mannen van Tempo-Team feliciteerde mij alvast met het kampioenschap. We hebben echter nog niets, dus het is duidelijk dat we moeten handelen naar de enige doelstelling die we hebben (terugkeren naar de 1e Divisie en vervolgens doorstomen….) en dat is praktisch gezien spelen voor elk punt en niets laten lopen!!

Afsluitend kan ik nog iets melden over de effecten van de zoveelste reorganisatie in ons competitiesysteem (waarin ondergetekende niets heeft bereikt met inspanningen om daarin zaken te veranderen): Wij zijn hoe idioot dan ook alleen maar blij met de degradatie omdat alle andere teams waartegen we de vorige helft de degens tegen kruisten op degradatieplekken staan in de 1e Divisie…..

Halvegaar, maar helaas realiteit!

Anne Vlieg