Middelstum was zaterdag het strijdtoneel van de start van de 2e helft van de competitie in de 1e Divisie: Klimaatgroep°Stars tegen Tempo-Team. En weer werd er een nederlaag geleden en het was weer een grote: 2-8. Echter de coaches Jan Tammenga en Gert Stulp (beide deden vijf wedstrijden, omdat ondergetekende het even iets rustiger aandoet) waren tevreden over zeker het spel en de kansen die er waren om vijfgamers te winnen!

Pim van Schaik haalde een goed tot zeer goed niveau, maar het zelfvertrouwen heeft wel wat deukjes opgelopen de laatste tijd, dus op het moment dat er een voorsprong over de bühne gespeeld moest worden, haperde de machine. Twee Matches tegen Smith en Scott gingen daardoor net naar de andere kant. Jammer, maar het niveau was naar horen zeggen erg hoog, dat was een week geleden wel anders……

Shuo Han Men won tegen Elwin Huiden, en tegen Scott begon ze zoals zo vaak niet scherp genoeg. Twee nul achter, vervolgens gelijk getrokken en op de valreep toch de iets lepere tegenstander de eer gelaten van de overwinning. Het lijkt het Nederlands elftal wel van gisteravond……

Peter Verweij verloor jammerlijk van Smith, 10-12 in de vijfde. Ook van hem kan je soms zeggen dat hij de trekker niet overhaalt en zijn spel in de beslissende fase te klein maakt. Hij pakte net als Shuo Han ook de jonge Huiden. Tegen Scott die zeer goed speelt de laatste tijd, was hij kansloos. Met een dubbel die verloren ging, leverde dat de grote uitslag op.

Voor een mannetje of 40-50, niet verkeerd natuurlijk, want we doen niet mee voor resultaten tot dusverre, is er toch te melden dat er geknokt werd en dat er meer te halen was geweest. Er valt op te merken dat de zeer ervaren tegenstanders net iets slimmer zijn en wat over hebben op de belangrijke momenten. En als je er dan toch weer een pot van bijna zes uur van weet te maken, en je hebt hem de hele tijd beleefd, dan weet je dat je weer een dag onder de pannen bent geweest…… De komende wedstrijden kan en moet er weer ervaring worden opgesnoven, wat relaxed kan gebeuren. De instelling was in orde, en dat dient ook zo te blijven, want we hebben wat te leren nog om in de toekomst echt te kunnen meedraaien.

Anne Vlieg