De 2e thuiswedstrijd in een reeks van drie tegen de reserves van Tempo Team is geëindigd in wéér een klinkende overwinning: zaterdag in Middelstum werd het 7-3. Na drie speeldagen staan TOGB en KlimaatgroepStars samen aan de leiding met al een aardig gaatje naar nummer drie. Hoe kwam deze zege tot stand?

Voor het eerst speelde aanwinst Nathan vd Lee mee en dat resulteerde in een onvervalste hattrick. Beetje onwennig in het begin, maar toen hij weer wat ritme voelde, liet hij zien dat hij een zéér precieze speler is, die het spel leest en tegenstanders makkelijk fouten laat maken. Een genot om naar te kijken, ook in zijn specialiteit het dubbel, samen met Colin (Rengers): ze lieten de twee kopmannen van Tempo Team volslagen kansloos!

Colin zelf moet nog op gang komen, want zijn ritme is er nog niet. Vrij verrassend wonnen zowel Farai als Walbrecht van hem. Gaat op zeker wel komen, kwestie van tijd!

Pim (van Schaik) liet ook deze wedstrijd weer zien dat hij op dit moment uit een totáál ander vaatje kan tappen dan vóór de zomer. Na een enigszins stroeve start tegen Schulte, de nummer 3 van het team, met games boven de tien, speelde hij tegen Walbrecht een buitengewoon spannende en bij tijd en wijle erg aantrekkelijke pot tafeltennis. Met miniem verschil in de vijfde dolf hij het onderspit.

Tegen Farai was hij nog vastberadener en coach Jan Tammenga was erg lovend over hem. In vier games met ook als laatste een kloeke 11-4, deed Pim weer een beste duit in het zakje!

Zaterdag wacht door de ingenieuze opzet van deze competitie een derde achtereenvolgende thuiswedstrijd, nu tegen Scyedam.

De teamsfeer is tot op heden perfect, we gaan zien of en hoe dat zaterdag weer doorgezet wordt.

Na deze wedstrijd zullen er wat voorzichtige conclusies getrokken kunnen worden.

Team 2 speelde een spannende wedstrijd tegen GTTC uit Groningen: Uitslag 5-5.

Vooralsnog is de doelstelling handhaving in de 1e Noordelijke Divisie. Het team is mooi op weg en staat momenteel keurig vijfde van de acht ploegen.

Verrassend is het optreden van Robert Janssens, die vier van zijn zes wedstrijden heeft gewonnen. Sowieso is er ook hier sprake van een team, dan gebeuren er ook leuke dingen!

Anne Vlieg.