In een bij de eerste wedstrijden redelijk gevulde zaal in Middelstum, behaalde het team van Klimaatgroep°Stars een verdienstelijk gelijk spel tegen het ambitieuze The Victory uit Weesp. Ze hebben een zeer goede speler uit Letland gecontracteerd, daar bovenop maakt dit seizoen de Nederlands kampioen Ewout Oostwouder zijn opwachting voor een aantal wedstrijden.

Dus is voorlopig nog zonder onze Spaanse aanwinst Xavier Peral deze draw zo gek nog niet. We draaien volop mee en daar ging het om bij de start van deze competitie. Hoe kwam deze 5-5 tot stand?

Welnu: Wat zich al aankondigde vorige week, we beleefden een doorbraakje van onze youngster Pim van Schaik! Hij werd onze Man of the Match door twee partijen met afgetekende 3-0`s naar zich toe te trekken. De wijze waarop was indrukwekkend te noemen: Knalharde overnames, precies service-openingsspel, uitstekende reacties in het blokspel en resoluut op de beslissende momenten.

Een week geleden was hij al goed bezig, maar bleef de beloning uit op de zaterdag: zondag sloeg hij al een talent met forse cijfers van de tafel. Nu pakte hij er twee, plus dat hij in het dubbel met Peter Verweij een fraaie rol speelde. Deze wedstrijd tegen de Let Arturs Reinholds en Hans den Blanken, was weer een spannende en bij vlagen met mooie rally`s doorspekte pot tafeltennis: in de vijfde game zeer overtuigend gewonnen.

Dit optreden van Pim was de plus van zaterdag, de min kwam van Peter die net als vorige week ons op voorsprong had kunnen en eigenlijk moeten zetten tegen Fjodor Rademaker, een routinier die in zijn nadagen een bloedfanatieke tafeltennisser is geworden! Hij is ook de man achter de komst van de Let en Oostwouder met zelfs eigen financiële inbreng. Peter bewoog niet goed, maakte teveel fouten en weg was de zekerheid die hem de laatste tijd kenmerkte. Daardoor ging met nipte cijfers in vieren deze wedstrijd verloren.

De Let Reinholds was een en al professionaliteit en won met overmacht zijn drie partijen, deze man hoort in de Eredivisie te spelen! In zijn houding een sieraad voor de sport, daar kunnen velen van leren. Ook Shuo Han, want zij liet zich door Rademaker uit het spel halen: Langzaam uitgevoerde maar precieze acties waar zij het antwoord niet op had. Dat mag een Nederlands kampioene niet overkomen, ze dient stoïcijnser te worden!

Kortom, we kregen misschien wel weer iets te weinig na een duel van vijf uur (een minder dan vorige week), dus kan je concluderen dat we echt op plaats twee hadden kunnen staan. Nu staan we in de buurt, dus er zijn mogelijkheden! Volgende week tegen Hilversum die twee ruime overwinningen heeft geboekt en de favoriet is in deze klasse. Dan treden we aan met Shuo Han, Pim en Jan Tammenga, onze routinier. Wordt vervolgd…….

Anne Vlieg