In de eerste van drie achtereenvolgende thuiswedstrijden heeft het team van Klimaatgroep°Stars een mooie zaterdag beleefd! Een veelzeggende 8-2 tegen de Amsterdamse studenten van US, maakt dat de ploeg de 1e plek te pakken heeft voor TOGB. Hoe ging dit in zijn werk?

De zonovergoten zaterdag begon met een drietal overwinningen, achtereenvolgens van Jan Tammenga tegen Dylan Plett (3-0), Colin Rengers tegen Tycho Dekkers (3-1) en toch wel verrassend een overtuigende zege van Pim van Schaik tegen de Stad-Groninger Jeroen Hendriks (3-0). Pim hield nu zijn niveau vast gedurende de hele partij, wat betekent dat hij zijn concentratie beter vast kan houden.

Deze zeer soepele start werd ook door ondergetekende bekeken tot en met de 2e game van Pim, familiezaken zorgden ervoor dat hij de volle 6.5 uur (!!!!!!) van deze wedstrijd niet ten volle kon genieten. De teamspirit die vorige week al aanwezig was, werd zaterdag mooi doorgetrokken, want alle drie waren er erg goed bij, ook in de coaching! Dat is fijn, want de mannen doen het zelf, en dat doen ze goed!!

De 3-0 leek de opmaat te zijn voor een heel dikke score, maar toen kwam er wat zand in de raderen: Het dubbel ging verloren na een zeer sterke 5e game van de Amsterdammers en een grote verrassing was de nederlaag van Colin tegen Dylan Plett. Een door hemzelf omschreven pot om meteen te vergeten, maar er zal ongetwijfeld weer iets uit te halen zijn. Het betekende een 3-2 ruststand.

Na de pauze trok een sterk spelende Jan door tegen Hendriks, won Pim zijn 2e verrassend goede pot tegen Dekkers en na 2-1 en 9-5 achter was het ook weer een mentale overwinning! Colin kampte nog met de naweeën van de nederlaag tegen Plett en had het ook niet makkelijk tegen Hendriks. Vervolgens maakte Pim zijn wedstrijd in stijl af en ook Jan tegen de altijd gevaarlijke en af en toe ook afleidende Dekkers, speelde weer ouderwets! Voor het team een opsteker, maar zeker voor Pim na veel malaise een bevestiging van het feit dat hij momenteel erg goed bezig is op de trainingen.

Een forse dus, en dat is mooi want dit geeft rust en overzicht. Komende zaterdag met een nieuwe ballensponsor in de vorm van Glazenwasbedrijf Dick Zwart hebben we thuiswedstrijd nummer 2 tegen de oude bekende Tempo-Team: Daarin zal Nathan vd Lee zijn debuut maken in de hoofdmacht, voorwaar……

Anne Vlieg