Klimaatgroep°Stars heeft zondag in Zoetermeer de uitwedstrijd tegen koploper De Boer Taverzo met 6-1 verloren. Shuohan Men sleepte het enige punt van de middag binnen. Klimaatgroep°Stars is verzekerd van de top-4 in de najaarscompetitie en heeft het bereiken van plek drie nog in eigen hand.

De eerste partij was een prooi voor Yannick Vostes. De Belgische speler van Taverzo versloeg Clement Chobeau met 3-1. In de tweede wedstrijd rekende Shuohan Men in vijf games af met Ivan Kahn. De stand kwam daarmee op 1-1. In de derde wedstrijd was Colin Rengers niet opgewassen tegen Milo de Boer (3-0). Na de pauze was Vostes te sterk voor Men (3-0) en kwam Chobeau vervolgens heel dichtbij een resultaat tegen De Boer. De Fransman van KlimaatgroepStars won de tweede en vierde game met respectievelijk 11-13 en 12-14, maar moest in de slotgame zijn meerdere erkennen: 11-7. Het scorebord ging vervolgens van 4-1 naar 5-1 toen Rengers met 3-1 onderuit ging tegen Kahn. Het dubbelspel was een prooi voor de combi Vostes/De Boer, die het koppel Men/Chobeau kansloos liet met 3-0 en zo de eindstand op 6-1 bracht voor de Zoetermeerse koploper.

Clement Chobeau (achter de tafel) in
actie tegen Milo de Boer

Slotronde in de competitie
Na dit resultaat heeft Klimaatgroep°Stars nu 25 punten uit zes wedstrijden. De beslissing in de najaarscompetitie gaat vallen op zondag 19 november als de ploeg uit Middelstum op bezoek gaat bij Hilversum, de nummer zeven van de ranglijst. Aanvang is dan 14.00 uur. Om de derde plek in handen te houden en niet afhankelijk te zijn van naaste concurrent Van Wijnen/Smash ’70 zal Klimaatgroep°Stars minimaal zes onderlinge duels moeten winnen. In de halve finales neemt de nummer één na zeven speelrondes het in een uit- en thuiswedstrijd op tegen de nummer vier. De nummers twee en drie spelen ook tegen elkaar in een dubbele confrontatie om een plek in de finale van de najaarscompetitie 2023.