Afgelopen zaterdag, in een volle sportzaal, werd de eredivisiederby tafeltennis gespeeld in Middelstum. De heren Colin Rengers, Jan Tammenga en Arnoud Meijer van Klimaatgroep°Stars speelden tegen kampioenskandidaat Itass DTK ’70 uit Klazienaveen.

Nestor Jan Tammenga mocht het noordelijk duel openen tegen Koen Hageraats. Tammenga kon moeilijk mee komen met Hageraats en verliest in drie games. In de 3e game had Tammenga kansen op gamewinst, maar verzilverde ze niet.

Daarna was het de beurt aan één van de beste verdedigers van Nederland, Arnoud Meijer tegen oud-
Nederlands kampioen Barry Wijers. Door het goede spel van Wijers werd Meijer kansloos uitgespeeld en verliest net als Tammenga in drie games.

Nu was het aan kopman Colin Rengers de taak om de achterstand niet groter te laten maken.  Rengers speelde tegen Nathan van der Lee een moeilijke wedstrijd en begon met een 0-2 achterstand in games. Rengers knokte terug naar een 2-2 en de beslissende game werd een thriller. Mooie rally’s tussen de beide spelers en Rengers wint de laatste game met 13-11 en dus ook de wedstrijd.

Tammenga mocht weer aan de bak, maar Wijers was een maatje te groot voor hem en verliest met 0-3. Rengers verliest daarna met 1-3 van Hageraats.

Laatste wedstrijd ging tussen Meijer en Van der Lee. Meijer speelde zeer sterk en Van der Lee kwam maar niet door de verdediging heen van Meijer. Hij wint daardoor ook vrij gemakkelijk in 3 games.

Klimaatgroep°Stars verliest uiteindelijk met 2-4 van Itass DTK ’70, maar klimt dankzij de 2 punten wel naar de 6e plek in de competitie.

Volgende thuiswedstrijd is op 18 maart tegen Smash ’70 uit Hattem. De wedstrijd wordt om 16:00 gespeeld aan de Coendersweg 15a in Middelstum.