Aanstaande zondag ontvangt KlimaatgroepStars in de eredivisie tafeltennis van Wijnen/Smash ’70 uit Hattem. De tegenstander kende in de najaarscompetitie 2022 een valse start in Alkmaar waar de wedstrijd na één partij werd afgelast wegens een afgekeurde speelvloer. KlimaatgroepStars moest in Middelstum in zijn openingsduel zijn meerdere erkennen in Combilo TOGB. Vorig weekend speelde van Wijnen/Smash ’70 tegen WELYNQ/TTV Maashorst dat in deze wedstrijd uitsluiten buitenlandse spelers had ingezet. Het team uit Hattem verloor met 4-3 maar behaalde wel drie belangrijke punten binnen door twee overwinningen van Laurens Timmer en het dubbelspel. Voor KlimaatgroepStars deed Clement Chobeau goede zaken tegen de gedoodverfde titelkandidaat de Boer/Taverzo uit Zoetermeer. De fransman won op schitterende wijze zijn twee enkelspelen en zorgde daarmee voor een eindstand van 5-2 in het voordeel van de gastheren uit Zoetermeer. Een uitslag waarmee ieder kon leven al had een punt meer voor KlimaatgroepStars er zeker in gezeten.

KlimaatgroepStars heeft de wedstrijden tegen de twee koplopers achter de rug en kijkt met zelfvertrouwen uit naar de komende duels. Te beginnen dus aanstaande zondag tegen van Wijnen/Smash ’70. In de voorjaarscompetitie won de ploeg uit Overijssel thuis met 5-2 van KlimaatsgroepStars. Ook in de eindstand deden de beide ploegen bijna niet voor elkaar onder. Van Wijnen/Smash’70 eindigde op de vierde plaats en plaatste zich daarmee voor de kampioenspoule. KlimaatgroepStars werd vijfde. Dankzij overwinningen in de degradatiepoule wisten de Middelstumers zich in de eredivisie te handhaven.

Doelstelling volgens teammanager Jan Tammenga is om in de najaarscompetitie bij de eerste vier ploegen te eindigen in de voorronde en daarmee de degradatiepoule te ontlopen. Een belangrijke wedstrijd derhalve zondag tegen een naaste concurrent voor een plaats in de kampioenspoule. Alle reden om deze wedstrijd in de hal van KlimaatgroepStars aan de Coendersweg in Middelstum te bezoeken. In de eerste thuiswedstrijd werd al tevreden geconstateerd dat steeds meer toeschouwers de wedstrijden van KlimaatgroepStars bezoeken. Een tendens die zich hopelijk voortzet. Aan de attractiviteit van de wedstrijden ligt het niet. De wedstrijd begint om 14.00 uur. De wedstrijd wordt via een live-stream uitgezonden op internet.