Klimaatgroep°Stars heeft zondag 3 maart 2024 de zeer vermakelijke thuiswedstrijd tegen Tempo-Team uit Amsterdam met 6-1 gewonnen en stijgt door die overwinning naar de tweede plek in de voorjaarscompetitie van de Eredivisie.

Zondagmiddag was het de beurt aan Alexis Douin om het spits af te bijten in de eigen thuishal aan de Coendersweg. Joel Nabarro werd met 3-0 aan de kant gezet en zo had Klimaatgroep°Stars een echte pikstart. Het tweede duel van de middag bleek het sleutelduel en ging gepaard met veel emotie bij Rodrigo Escobar, die zelfs een gele kaart kreeg wegens zijn gedrag. Shuohan Men hield echter haar hoofd koel en won de beslissende vijfde game met 11-7. Zo bracht ze het team uit Middelstum op 2-0. Teammanager Jan Tammenga kreeg in de onderbreking ook nog een gele kaart.

Geflatteerd

De derde wedstrijd van de middag was een prooi voor Colin Rengers die Juan Fernandez met 3-0 aan de kant zette en in de laatste twee games een achterstand van achtereenvolgens zes en zeven punten goedmaakte. De pauzestand werd op die manier op 3-0 bepaald. Na de onderbreking was Alex Douin in drie spannende games te sterk voor Rodrigo Escobar en werd de stand in de wedstrijd dus 4-0.

In de vijfde partij ging Colin Rengers verrassend ruim onderuit tegen Joel Nabarro (0-3), hoewel die score gezien de laatste twee gamestanden (beide keren 11-13) wel een geflatteerde eindstand opleverde. Shuohan Men was in wedstrijd zes Juan Fernandez met 3-1 de baas en op die manier leidde Klimaatgroep°Stars voorafgaand aan het dubbelspel met 5-1. Het koppel Douin/Rengers moest in dat slotstuk één game afstaan tegen het duo Escobar/Nabarro (3-1), maar bracht dus wel het zesde punt binnen: 6-1. Maandagavond zijn beelden van de middag te zien in Noord Scoort op TV Noord.

Programma

Klimaatgroep°Stars staat na vier van de zeven speeldagen in de voorjaarscompetitie van de Eredivisie op de tweede plek van de ranglijst met 23 punten. Pas over vier weken, op zaterdag 30 maart om 15.00 uur staat de volgende wedstrijd gepland, uit tegen De Boer Taverzo 2 in Zoetermeer, de huidige nummer 6 van de ranglijst. Daarna volgt het uitduel met Estillon Maashorst, de huidige nummer 3.

Op zaterdag 13 april om 15.00 uur is het laatste thuisduel in de reguliere competitie, tegen koploper De Boer Taverzo. De laatste speeldag worden alle vier duels in de Eredivisie op hetzelfde tijdstip gespeeld en daardoor is de wedstrijd niet op de vaste thuisspeeldag.