Klimaatgroep°Stars heeft zondagmiddag 1 mei in de eigen sporthal in Middelstum met 6-1 gewonnen van TTV Hilversum. Door deze zege is Klimaatgroep°Stars met 20 punten op de vijfde plek geëindigd in de voorjaarscompetitie. Op zondag 8 mei gaat Klimaatgroep°Stars in de play-downs op herhaling tegen TTV Hilversum met als insteek het verlengen van het verblijf in de Eredivisie.

Inzet van de wedstrijden in de zevende speelronde was de volgorde in zowel de top als aan de onderkant van de ranglijst. Voor het bereiken van de vijfde plek moest de ploeg zelf een forse zege pakken en vervolgens hopen op grote nederlagen van DeBoer Taverzo 2 en VeerhuisWessem/Westa bij respectievelijk Van Wijnen/Smash’70 en DeBoer Taverzo 1. In de loop van de zondagmiddag keerden de kansen steeds verder in het voordeel van Klimaatgroep°Stars.

Spanning
Vier van de zeven sets tegen TTV Hilversum eindigen in een 3-2 stand. Met name de eerste twee sets waren werkelijk enorm spannend. Zo overleefde Shuohan Men in de eerste ontmoeting maar liefst vijf setpoints om vervolgens alsnog met 3-2 te winnen van Elwin Huiden. De tweede ontmoeting kende exact een omgekeerd scenario. Colin Rengers kwam tweemaal op voorsprong tegen Mick de Vette, maar in de beslissende vijfde game was juist het zesde setpunt hem te machtig.

Casper Strindberg speelde zijn derde partij in de voorjaarscompetitie en is daarmee speelgerechtigd voor de play-downs. Hij rekende eerst eenvoudig in 3-0 af met Arnoud Meijer. Na de onderbreking was Shuohan Men na een 1-0 achterstand met 3-1 te sterk voor Mick de Vette. Casper Strindberg verspeelde tweemaal een game voorsprong, maar won met 3-2 van Elwin Huiden. In het zesde enkelspel maakte Colin Rengers zijn uitglijder van eerder op de middag goed tegen Arnoud Meijer: 3-0.

Vijfde plek
Op het moment dat het dubbelspel in Middelstum gespeeld moest worden, zo rond half zes, waren de standen op de andere velden bekend. VeerhuisWessem/Westa verloor met 7-0 van DeBoer Taverzo en eindigt daarmee op de zesde plek. DeBoer Taverzo 2 verloor met 6-1 bij Van Wijnen/Smash’70 en eindigt als zevende. TTV Hilversum is de hekkensluiter op de achtste plek van de ranglijst.

Colin Rengers en Casper Strindberg maakten er met het duo Elwin Huiden en Arnoud Meijer nog een mooi klapstuk van. De thuisspelers kwamen terug van 2-0 achterstand en wonnen uiteindelijk met 3-2 om de eindstand in sets vervolgens op 6-1 te brengen. Op zondag 8 mei om 14.00 uur speelt Klimaatgroep°Stars opnieuw thuis tegen TTV Hilversum. Inzet is dan lijfsbehoud in de Eredivisie. Publiek – dat zondag tegen Hilversum ook al warme belangstelling toonde – is wederom van harte welkom in de Sporthal aan de Coendersweg in Middelstum.