Klimaatgroep°Stars heeft zondag 5 maart 2023 in Leiden de maximale score gepakt in de uitwedstrijd bij hekkensluiter Scylla in Leiden. In de zeven wedstrijden werden in totaal slechts drie games afgestaan. Zo gingen Clement Chobeau, Arthur Bilas en Colin Rengers er met de volle buit vandoor en zo is de ploeg uit Middelstum weer volop in de race om een plek in de top-4.

In een sterke bezetting liet Klimaatgroep°Stars er aan de Voorschoterweg in Leiden geen gras over groeien bij de Leidse promovendus Scylla, dat Borja Sanchez Lopez niet invloog. In de openingswedstrijd trok Clement Chobeau met 3-0 aan het langste eind tegen Joey Boekkooi, hoewel de middelste game wel in 13-11 eindigde. Arthur Bilas moest vervolgens één game afstaan tegen jongeling Mads Oomen (3-1).

Drie uur
Colin Rengers maakte er vlak voor de pauze nog een nagelbijter van, maar bleef in zijn ontmoeting met routinier Gerard Bakker steeds aan de goede kant van de score: 3-2. Meteen na de pauze won Bilas met 3-0 van Boekkooi. Ook in de laatste drie sets stonden de Middelstummers geen game meer af. Met achtereenvolgens slechts 13, 15 en 14 punten tegen was de klus binnen drie uur geklaard.

Chobeau rekende af met Bakker, Rengers vervolgens met Oomen en in het dubbelspel lieten Chobeau en Bilas geen misverstanden bestaan tegen Boekkooi en Bakker. Met zeven punten voor de ranglijst maakt Klimaatgroep°Stars een forse stap in de voorjaarscompetitie. Het staat nu samen met WELYNQ/TTV Maashorst met 13 punten op een gedeelde vierde plek.

Zondag thuiswedstrijd
Teammanager Jan Tammenga had op voorhand rekening gehouden met een mogelijke 5-2 zege in vierde van zeven wedstrijden in de voorjaarscompetitie, maar zijn ploeg pakte dus twee ‘bonuspunten’. De volgende wedstrijd is aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen De Boer Taverzo 2, dat zesde staat met 10 punten. Aanvang is zondag 12 maart om 14.00 uur in Middelstum. Toeschouwers zijn van harte welkom. De toegang is zoals gebruikelijk gratis, dus komt allen!