Meints en Vogel winnaar van de Piet Bergsma Hippolytuscup.

Op zaterdag 25 mei stond de 2e Piet Bergsma Hippolytuscup op het programma bij Tafeltennisvereniging Midstars. Een invitatietoernooi voor spelers vanaf Noordelijke divisie of hoger. 16 spelers hadden zich opgegeven en iedereen was ook aanwezig. Ook onze Duitse gasten uit Vorsfelde, Wolfsburg waren gekomen. Organisator van het toernooi Richard Roossien, nam het woord en sprak in het Duits iedereen toe. In plaats van een moment stilte voor de te vroeg overleden Piet Bergsma werd er geapplaudisseerd, want Piet hield niet van stilte. Zijn naam is vanaf dit moment verbonden aan de cup. Samen met Peter Streurman, de toernooileider werden de teams door middel van loting aan elkaar gekoppeld. Dat leverde de volgende teams op:

  • Talo Tamminga en Chris van Dijken
  • Koen Molewijk en Youri Kobes
  • Wouter Emmens en Richard Roossien
  • Erik Greisner en Harry Kruizenga
  • Andreas Vogel en Wiljon Meints
  • Edwin van der Wal en Andy Beshara
  • Stefan Matulovic en Reyno Hut
  • Otto Herms-Knake en Thomas Rass

Er werd hard maar sportief gestreden op de 4 centercourts en onderling waren de verschillen niet groot.

 

Als na de enkelpartijen de stand 1-1 was, dan moest een beslissend dubbel de uitslag bepalen. En er waren veel dubbelpartijen. In poule 1 werden Erik en Harry 1e in de poule, door drie keer een dubbel te winnen. In de 2e poule werd de 1e plek ingenomen door Wiljon en Andreas. Zij speelden tegen elkaar in de finale, maar ook de nummers 2, 3 en 4 etc. Ook de finale was spannend en werd wederom beslist in het dubbel, waarin Wiljon en Andreas de betere bleken. Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking.

Iedereen kreeg twee mooie herinneringen mee. Een prachtige koffiebeker met de foto van Piet Bergsma beschikbaar gesteld door https://www.cars4all.nl/, een persoonlijke vriend van Piet. Ook kreeg iedereen een prachtig verzorgingspakket.

Maar de wisselbeker, die werd uitgereikt door Frouk en Claudia Bergsma, vrouw en dochter van Piet, ging dus naar Andreas en Wiljon.

 

 

Het was een prachtig toernooi, dat vanaf nu elk jaar zal worden georganiseerd.

Er volgde nog een heerlijke bbq en veel gezelligheid. TTV Midstars, bedankt voor de gastvrijheid.

Piet keek op ons neer en zag dat het goed was..