Vorig weekend heeft het jaarlijkse Jeugdtoernooi in Hasselt (België) plaatsgevonden en ons kersverse nieuwe lid van het eerste team van Klimaatgroep°Stars, Pim van Schaik was een van de deelnemers. Dit toernooi is qua sterkte te vergelijken met de Luxemburg Open, waar overal uit Europa aan wordt meegedaan.

Des te verrassender dat hij eigenlijk uit het niets in het enkelspel de laatste vier haalde door o.a. een Chinese Junior te verslaan en in de landenwedstrijden tegen België en Frankrijk ongeslagen bleef. In totaal heeft hij in drie dagen 21 wedstrijden gespeeld en daarvan 17 gewonnen! Vooral de winstpartij tegen de Chinees maakte veel indruk op de volgers aldaar.

Te midden van de perikelen met het uiteenvallen van ons eerste team, is dit mooi nieuws. Het begon zich de laatste maanden al af te tekenen dat hij op de goede weg was: Betere resultaten in de competitie, techniekontwikkeling wat in begint te dalen, fysiek groter en sterker geworden en een betere concentratie tijdens de trainingen.

Als twee weken geleden in Panningen bij de Finale van de Jeugdmeerkampen op dag een, niet twee partijen jammerlijk waren verloren door lichte verkramping, was hij daar ook in de top geëindigd. Met nog twee jaren Junior te gaan kunnen met deze ontwikkelingen in het achterhoofd de doelstellingen worden aangescherpt, zeker als de trainings-omvang en kwaliteit gaan toenemen.

Er is voor de Noordelijke Jeugd een plan in ontwikkeling om meer gezamenlijk te gaan trainen, waardoor je niet continu tegen dezelfden in kleine kring hoeft te trainen, dat is voor eenieder (ook voor Pim) een goede zaak. Bovendien waait er bij de NTTB ook een frisse wind met o.a. een nieuwe Technisch Directeur in de persoon van Paul Haldan, een oude bekende, dus ontstaat er daar misschien ook de mogelijkheid voor een positieve samenwerking.

Dan zijn dus dit soort resultaten bijzonder welkom en maakt dat je eens niet uitgeblust de zomer ingaat, maar met veel energie en nieuwe plannen.

Anne Vlieg