Afgelopen zondag hebben een aantal pupillen van ondergetekende uitstekend gepresteerd op een van de twee ranglijsttoernooien die we kennen in Nederland. Het was erg hoopgevend, waarbij ook nog de aantekening gemaakt mag worden dat dit toernooi perfect georganiseerd was: Prachtige hal, Meer dan voldoende ruimte om en achter de tafels, Strakke regelgeving omtrent coaching, hele dag werd gelet op dat niet Jan en alleman in de loopruimtes tussen de tafels zich begaf, kortom een verademing!! Het kan dus toch wel….

Dat gold dus ook voor wat er gespeeld werd door de oa op maandag trainende groep: Pim (van Schaik) had zaterdag alweer de scalp te pakken van twee Van Spanjes in de competitie, waar hij op de momenten rond de 10-10 continu toesloeg. Zondag ging hij daar vrolijk mee door en morste tot de finale geen game. In de finale tegen Thomas Baart (een van de kwelgeesten van het team van Schiedam die ons uit de Eredivisie sloeg), ging hij daar vooralsnog vrolijk mee door en pakte de 1e met 11-9. Daarna werd Baart vaster en vaster, op 10-9 achter pakte Pim de bal op omdat hij een netservice constateerde. De officiele scheidsrechters (en Baart???) hadden het niet gezien en nogal lullig verloor hij daarop het punt en de game. Het niveau bleef daarna hoog, maar met 3-1 verloor hij deze finale. Echter van een doorbraakje kan je wel degelijk spreken, zeker ook mentaal! Ook Paul Haldan, Technisch Directeur vd NTTB, gaf hem een verdiend compliment.

Pim tijdens de prijsuitreiking

Bij de meisjes pupillen sloeg Liecke Greve zich zowaar naar de titel met rust en kunnen, ook op de momenten wanneer het moet gebeuren. Het zijn momentopnames zo`n toernooi, maar altijd mooi om eens te winnen en daar zit meer in, omdat ze technisch nog wat te verhapstukken heeft en dat zeker kan verwerken! Bennie Douwes, haar oom en ook coach op dit toernooi, is er op de maandag trainingen altijd bij en predikt dat er gespeeld moet worden met plan en vastberadenheid. En zo is het!!!

Als ook Fleur Hoogeveen en Janine Grootjans dit gaan toepassen, dan zitten ze er ook bij! Daar ontstaat onrust als er een potje verloren wordt en blijft er weinig over van het trainingsniveau, die dan vele malen hoger ligt dan zondag in de wedstrijden. Gezien hun talent en ijver op de trainingen, zullen ze dit lesje zeker gaan leren in de toekomst en dan staat er een groep met grote potentie.

Het werd zondag duidelijk dat zich contouren ontwikkelen van een ontwikkeling die rustig doorgezet moet worden, met meer dan alleen de maandag. Ook op andere dagen kan er samen getraind worden: Pim deed dat al door ook op donderdag te komen en ondertekende zit regelmatig in Emmen om daar bij te springen. Als eenieder met animo en doorzettingsvermogen blijft doorwerken met het plezier die volop aanwezig is, zit er nog veel in het vat…….

Anne Vlieg