Ondergetekende leek het een mooi moment om eens terug te blikken op wat de laatste vier jaar van trainen bij onze Stichting hebben opgeleverd.

De ontknoping van het seizoen in de Eredivisie komt eraan, waar oa één vd talenten volop in meedraait, Colin Rengers, die de laatste maanden een reuzensprong op de nationale ranglijst heeft gemaakt.
Echter niet alleen hij is betrokken bij de groep die participeert in de door Klimaatgroep Holland gefaciliteerde structuur.

Het initiatief om weer iets moois te ontwikkelen met jonge ambitieuze spelers(sters), kon werkelijkheid worden door de handen ineen te slaan: Plan, Financiën en Uitvoering werden door drie man in een Stichting gebundeld.
Jan  Boerma en Anne  Vlieg voor het plan en laatste voor de uitvoering, Harry Vaatstra voor de Financiën en samen met Jan voor de Controle.
Een van de doelen was weer Eredivisie te spelen, waardoor ook enige Spin-Off voor de financier met zijn bedrijf Klimaatgroep Holland kon worden gegenereerd.

We startten met drie Youngsters, waarvan na één jaar slechts Thomas Kuijer overbleef. Daarna kwamen twee jongens vanuit Emmen (Pim van Schaik en Robert Jansen) de gelederen versterken. Het jaar daarop kwam Colin Rengers erbij, maar hij had nog een Havo af te maken en andere trainingsafspraken.
Ook Shuohan Men, een meisje van toen 13 uit de bakermat van onze sport China, trainde toen volop mee. In de laatste twee jaar versterkten oudgediende Jan Tammenga en de uit de slaapstand ontwaakte Henk Jan Wils het team, samen met Yvette Gombert die ook haar grenzen wel wilde verleggen.

Zij kunnen met inschakeling van de zaal vd Vliegen in Groningen onbeperkt uren maken, met mij als trainer/begeleider.
Mede door dit traject is Colin nu opgerukt richting Subtop, is Shuohan de beste jeugdspeelster in het land, is Pim van Schaik een vd betere kadetten in het land, is Yvette Gombert erg goed op weg, worden Thomas Kuijer en Robert Jansen   vooral mentaal nog tegengehouden en hebben we de Eredivisie bereikt!
Henk Jan boekt nóg geen aansprekende successen in de hoogste klasse, naar mijn mening heeft hij nog een jaar nodig van noeste arbeid, Jan Tammenga laat halverwege de 40 jaar zien dat hij nog steeds Rising to the Occasion is met een geweldige mentaliteit en onze nieuwe man in het eerste, Arnoud Meier is zéér ten onrechte in Hilversum niet serieus genomen…….

Laten we maar ervan uitgaan dat ondanks het de ploeg in de steek laten van onze Chinees, het genoeg is om de Play-Offs te overleven. Wij hebben alweer een beetje de oude Ambiance in Middelstum, we gaan alweer naar de 100 man publiek. Een troosteloze situatie als bij vrijwel alle andere verenigingen mag het niet worden, dan haakt deze jongen af! Het plan is om mochten we overleven, volgend jaar met de beste ploegen om het kampioenschap te duelleren. Plan B is in dit hopeloze nieuwe systeem van een jaarlijkse competitie met véél potjes om de potjes, om sterk terug te komen en dán de strijd aan te gaan.

Een belangrijke doelstelling was ook om tafeltennis Leuk te houden en niet de overal opdoemende frustraties te laten zegevieren. Er valt te melden dat dit in de trainingszaal  perfect lukt. Echter onze sport is voor minstens 75 procent een mentale zaak, ook door onze mensen wordt dan met regelmaat niet het gewenste niveau bereikt. De komende twee jaar worden dan ook interessant, want dan moet er nog meer uitkomen, daar staat deze jongen voor!

Mijns inziens één vd grootste talenten in het Nederlandse tafeltennis, te weten Colin moet zich dan doorontwikkelen tot in elk geval de nationale top. In zijn kielzog verwacht ik dan van enkele anderen van de troep ook zeer aansprekende resultaten.

Afsluitend: Het blijven boeiende projecten om op te leiden, maar je blijft ook graag op een beetje niveau, dus: Noordelingen die onze sport een warm hart toedragen, Kom over een aantal weken naar de Play-Offs om het Team te steunen!! Komende zondag al de laatste wedstrijd van deze competitie tegen Hilversum, misschien es een eerste Victorie???????

Anne Vlieg.