Een prachtige uithaal van het team van Klimaatgroep°Stars leverde de koppositie op in de 1e Divisie poule B:

Peter Verweij, Shuohan Men en Xavier Peral hadden al een goede start met de 8-2 overwinning van vorige week, maar foutloos tegen PECOS in Oegstgeest was een prestatie!

Van Xavier kunnen we dat verwachten: Hij heeft laten zien dat hij meer aan kan dan de 1e divisie. Zeer gefocust pakte hij zijn drie potten. Echter Peter, die bij tijd en wijle een zeer hoog niveau haalde, kon toch opmerken dat het lang geleden was, een hattrick in de 1e Divisie. Hij scherpte als het nodig was zijn spel aan en ook een grotere handelingssnelheid was merkbaar. Shuohan speelde ook uitmuntend, vooral in de laatste wedstrijd tegen Tim Gras, een jonge Junior subtopper. Met veel rust, precisie en zeer goed coachbaar, acteerde ze de 1e, 3e en 5e game indrukwekkend goed. De 2e en 4e game waren voor de youngster van Pecos, zeker ook door zeer sterk spel. In de beslissende game vond ondergetekende dat Shuohan slimmer moest plaatsen en dat deed ze niet alleen, de laatste rally`s waren buitengewoon boeiend en veelbelovend. Met een sprong in de lucht vierde ze het laatste zeer bijzondere punt van de wedstrijd en het 10e van het team!

Wat het leuke nu is, er staat een team: Alleen al het meereizen van Pim (van Schaik), die letterlijk water haalt voor de spelers zegt al genoeg. Dat maakt een reis van halen en brengen van meer dan 700 kilometer draaglijker. De start is zo goed, dat er na twee wedstrijden een gat is naar plek vier en daar gaat het eigenlijk allemaal om.

Komende week wacht Tempo-Team uit, die ook een tweetal forse zeges hebben geboekt, kan een interessant gevecht worden.

Door persoonlijke omstandigheden ging de wedstrijd van De Veluwe tegen Scylla niet door, dus de stand is niet geheel zuiver, maar er zijn gaten geslagen ook in ons voordeel. Volgende week vervolgd.

Anne Vlieg