De najaarscompetitie bij de heren in de 1e Divisie is voor het team van Klimaatgroep°Stars mooi verlopen met een 7-3 zege bij Pecos te Oegstgeest.

Zonder nieuwe aanwinst Nathan vd Lee, die een aantal keren niet mee kan doen vanwege zijn werk, maar met stand-by Jan Tammenga, werd er desondanks een ruime overwinning geboekt.

Colin Rengers bleef ongeslagen: volgens speler/coach Jan heeft hij érg veel over, maar maakt hij ook eenvoudige fouten, waardoor spelers soms nog in de buurt komen. Jan en Pim van Schaik verloren van Antony Nader, beide in vijven. Pim maakte tegen Paul Kruijt na een gewonnen 1e game de fout tactisch te eenvoudig te spelen, waardoor de rallyspeler Kruijt toch betrekkelijk eenvoudig kon winnen. 

Jan en Colin snelden in het dubbel soepel in drieën soepel naar de overwinning, dus de eerste horde is genomen!  Zaterdag wacht het Amsterdamse US, die de 1e pot tegen TOGB met vader en zoon de Boer en een zeer sterke Tunesiër Hmam, met 9-1 verloren. Het hoofddoel is het behalen van de eerste drie plekken, om weer in de groep te belanden die een gooi doen naar de Eredivisie.

In de Noordelijke 1e Divisie speelde Team 2 tegen Dokkum: Hier viel het kwartje een aantal keren de verkeerde kant op en was slechts Talo Tamminga in staat twee keer te zegevieren. Na een winst in de eerste wedstrijd tegen Delta Impuls staat het team in de middenmoot van een interessante competitie.

Anne Vlieg