Beste leden van TTV Midstars

Maandagmiddag belde Froukje Bergsma met het trieste bericht dat haar man Piet rond 14:00 in het bijzijn van zijn familie is overleden.

Zoals jullie weten was Piet al enige tijd ernstig ziek. Onderstaand namens het bestuur een in memoriam waarin ook het postadres van Froukje is opgenomen voor hen die richting nabestaanden willen reageren. Er zijn nog geen bijzonderheden over de vorm, locatie en datum waarin de uitvaart plaats zal vinden. Deze volgen later.

In memoriam Piet Bergsma

Op maandag 8 januarin 2024 is Piet Bergsma (73) overleden. Gezien het grimmige verloop van zijn ziekte en actuele berichtgeving voor ons niet onverwacht. Maar de verslagenheid is daarmee niet
minder groot. Piet was sinds jaar en dag een prominent lid van TTV Midstars. Een echte clubman die door zijn houding, persoonlijkheid, directheid, humor en vooral inzet grote bekendheid en draagvlak
genoot bij TTV Midstars en in de tafeltenniswereld in Noord-Nederland.

Piet kwam in de 3e klasse uit voor team 4 en was een verdienstelijk speler op dat niveau. Als Piet speelde zal dit de overige spelers in de speelzaal meestal niet zijn ontgaan en ook als supporter liet hij zich niet onbetuigd. ‘Hatsi Klatsi!’ klonk regelmatig door de speelzaal als een mooi punt kon worden gevierd, samen met het klappen van zijn grote handen. Naast het fanatisme en het plezier in het spel was een grap en een grol bij Piet nooit ver weg. Als het antwoord ‘ja’ op een gestelde vraag werd verwacht, volgde vaak een ‘nee’ waarbij bij hen die hem niet zo goed kenden de indruk bestond dat dit serieus bedoeld was. Piet was een grote karaktervolle kerel van het type ruwe bolster blanke pit, goudeerlijk en met het hart op de tong. Dit werd niet door iedereen altijd even goed begrepen en dan had Piet zelf de grootste lol. Vanuit bezieling voor Midstars was Piet ook regelmatig positief kritisch als hij vond dat het anders moest of kon en dat stak hij niet onder stoelen of banken.

Topvrijwilliger:
Piet bij vrijwel iedere klus voor Midstars als vrijwilliger structureel aanwezig. Piet spuwde in zijn grote handen en kreeg alles gedaan, of het nu ging om verbouwingen, grote schoonmaak, bar en kantinediensten, reparatie van apparatuur, flyeren of het organiseren van evenementen. Een topvrijwilliger dus!

OldStars:
Piet was de laatste jaren actief bezig en erg succesvol met het samen met Hans van der Wey trainen en begeleiden van de oudere leden van TTV Midstars, de OldStars.

Wij zullen Piet als de clubman en fijne vent die hij was enorm missen en hebben hem bedankt voor zijn enorme inzet, vrolijkheid en sportiviteit die hij ons jarenlang heeft gebracht. De leden en het
bestuur van TTV Midstars zijn Piet veel dank verschuldigd en wij zullen hem dan ook geweldig missen.

Wij wensen Froukje, beide kinderen, partners, kleinkinderen, familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verdriet.

Postadres: Mevrouw F. Bergsma, Meidoorn 3, 9781VR Bedum.