Na de euforie van de eerste anderhalve maand, belandden we afgelopen zaterdag weer met beide beentjes op de grond! We leefden toch een beetje boven onze stand en tegen een sterk team, met nu ook voor het eerst sinds de Paralympics Bas Hergelink in de gelederen, was er alleen maar wat te halen als je top bent. Dat was zeker in de eerste wedstrijden bij Kamil en Colin niet het geval, waardoor een onaangevochten 2-0 rap op het bord stond.

Kamil werd volledig verrast door een fris en fruitige Bas, die als herboren achter de tafel stond: De standaardacties waarbij toch vaak op de plank wordt gespeeld, waren volstrekt ontoereikend. Een dikke 3-0 zorgde voor een 1-0 achterstand.

Colin tegen een wat arrogant ogende Jamshid Sedigh kon ook geen potten breken, integendeel! De soepel spelende Iranees pakte de eerste nog met een klein verschil, maar de volgende twee games verdienen niet echt commentaar….. Na een goede competitiestart was dit slordig, te hard en mentaal onvoldoende.

Jan speelde vervolgens tegen Casper ter Luun twee zeer sterke games, maar kon ze niet afmaken, waarna hij in de derde er niet meer aan te pas kwam. Ook nu bleek weer hoe plaatsing, precisie en kleine spinballetjes vele Eredivisie spelers in moeilijkheden kan brengen, echter toch een pauze met een verontrustende 3-0 voor de Salamanders op het bord.

Werden de bordjes na de rust verhangen?

Niet in de score want de thuispoeg verdubbelde de stand tot 6-0, maar wel was er meer strijd en speelden Colin en Kamil twee vijfzetters tegen respectievelijk Bas en Casper. Colin kon een 2-1 voorsprong niet verzilveren en Kamil liet zich het kaasje van het broodje eten tegen Casper, die begon te zeuren over Pools gepraat van onze man. Een volgende keer mogen scheidsrechters dan wel eens optreden, daar zitten ze per slot van rekening voor en Kamil moet zich dan juist wapenen, i.p.v. zich laten intimideren.

Jan in de laatste tegen een man die overtuigd is van zijn kwaliteiten (Sedigh) , begon weer goed, maar na een gewonnen 1e game kon hij het verschil niet echt maken en dolf het onderspit in vieren. Wel toont hij continu aan erg vroeg in vorm te zijn.

Is dit een catastrofe? Welnee, want er was nog niet een partij gewonnen tegen deze jongens in voorgaande competities, maar is wel een waarschuwing plus les. Alleen bij 100% spel met alles wat vereist is, kan dit team zich onderscheiden en dan doen we mee. Echter niet als we verrast worden door spelers van niveau en zelf te weinig brengen. Werk aan de winkel dus!

Tot slot ook iets moois: Arnoud die zaterdag rust had, heeft zondag in Leiden de B-Meerkampen gewonnen, een toch wel sensationeel resultaat!! Hij is nu toegetreden tot een select groepje A-Spelers en is voor het gilde der verdedigers een uithangbord geworden. Hij begon met van Peter (Verweij) te winnen, dat bleek later beslissend want ze eindigden samen met 2 verliespartijen op de eerste twee plaatsen.

Het 2e Team heeft helaas tegen Tempo Team met 4-6 verloren (Peter 3, plus dubbel) en zit nu in de wachtkamer. Erg jammer en vervelend, want ze moeten hogerop. Ze treffen het niet met dit sterke team wat misschien wel twee klasses hoger kan. En dan de dames, die haalden wel uit tegen Dedemsvaart 2: 8-2 winst! Eline (Gras) op 3 en Yvette en Lianda op 2.

Anne Vlieg