Ietwat verlaat vanwege een weekje weg en dus even niks, het verslag van de 2e wedstrijd tegen Scyedam: Na de 5-5 in Middelstum werd deze uitslag behoorlijk gecorrigeerd in Schiedam. Er werd een zeer kloeke 8-2 winst neergezet door Nathan, Colin en Pim! Dit heeft tot gevolg dat vrijwel op zeker de plaats bij de eerste drie is veiliggesteld met negen punten voorsprong op deze ploeg en op koploper TOGB zijn er twee punten ingelopen. De laatste vier duels worden dus interessant met uiteraard ook de poging om de 7 punten die nu nog resten, goed te maken.

Na de oor wassing tegen het sterke TOGB was dit een moment van herstel want in een mum van tijd stond het 5-0 voor de Middelstumers: Nathan en Colin pakten de eerste punten door respectievelijk Nermin Smajic en Martijn van der Heide te verslaan.

Pim speelde toen tegen oud-rivaal bij de jeugd Thomas Baart en startte overdonderend met 2 keer 11-1. Pim speelde foutloos en Baart raakte de eerste games niet veel. Daarna echter kantelde de partij en kwam er na twee verloren games een beslissende 5e game. Vorig jaar gingen dit soort potten verloren, maar Pim zegevierde nu met 11-9!

Na een gewonnen dubbel en een door Nathan simpel in zijn voordeel besliste pot tegen vd Heide, stond het dus 5-0: Gezien de belangen een geruststellende stand.

Na de pauze revancheerde Smajic zich tegen Pim in vieren en verloor Nathan verrassend van Baart, die Nathan al het werk liet doen en rustig afwachtte. Deze tactiek pakte goed uit omdat de gewezen Groninger niet vast genoeg was in de opgedrongen speelwijze. Pim pakte vd Heide redelijk eenvoudig en Colin liet zien dat zijn gedegen training vd laatste weken niet voor niets is geweest: Met zeer solide en zeker spel wat ook tegen TOGB al het geval was, versloeg hij Baart en Smajic, dus The Man of the Match was hij op zeker met ook een aandeel in het dubbel!!

Al met al een teamprestatie van formaat en ook onder druk behaald, wat tot grote tevredenheid leidde van de thuisgebleven Jan Tammenga en ondergetekende. We hebben het de laatste jaren wel anders meegemaakt, de teamspirit van dit team is een verademing en belooft het een en ander voor het slot van de najaar competitie.

Volgende week is er om wat voor reden dan ook geen competitieronde, de 9e november wordt er thuis gespeeld tegen Pecos uit Oegstgeest.

Het 2e team is tegen een beste zeperd aangelopen in de Noordelijke 1e Divisie: Tegen DOTO werd met 9-1 verloren, met alleen een winstpartij van Richard Roossien. Talo Tammenga en Robert Janssens, die een voortvarende start hadden in de competitie, wisten geen scalp te veroveren dit keer. De eerste vier plekken geven recht op de promotiepoule voor de 3e Divisie, maar met nog een ronde te gaan, lijkt deze mogelijkheid verkeken. Geen man overboord want het team is net gepromoveerd naar deze klasse, het team lijkt sterk genoeg voor handhaving.

Anne Vlieg