Shuo Han maakt volgend jaar geen deel meer uit van het team van KlimaatGroepStars. Er kan weer eens een streep onder een plan worden gezet om met twee jongere spelers(sters), aangevuld met ervaren oudere krachten, naar de nationale top te gaan. Het team voor het volgend jaar bestaat nu uit Nathan van der Lee, Colin Rengers, Jan Tammenga en Pim van Schaik.

Het plan bestond uit verdere opleiding van Pim en Shuo Han om samen met de anderen terug te keren in de Eredivisie. Dit ook meer in het Noorden des lands en minder in Papendal: Dat was in elk geval het uitgangspunt van ondergetekende. Toen de moeder van Shuo Han bekend maakte dat ze misschien zou vertrekken uit Groningen, kwam er een kink in de kabel voor het zelf verder opleiden in Groningen en Middelstum.

Velen hebben getracht een rol te spelen daarna, met vele misverstanden tot gevolg en eind van het trieste liedje is dat we zelf de stekker eruit getrokken hebben. Ondergetekende kan ik elk geval melden dat alleen spelen in Middelstum en trainen op een andere plek absoluut geen optie meer was. Zwarte Pieten doorspelen begin ik nu maar even niet aan…..

Voor Shuo Han vinden we het allen erg: Ze voelde zich altijd thuis bij ons en dit is niet wat zij wilde, denken we. Voor Gert (Stulp) die haar al die jaren heeft begeleid, doet het de deur dicht en is het ook meer dan vervelend. Voor het team en de gedachte erachter is het ook een tik. Verder is het jammer dat het talent zich niet door ontwikkelt bij ons en door ons, dat vind ik zelf meer dan jammer.

Het leven gaat echter door en we hebben ook nu nog een team met mogelijkheden: De ambitie is hoog en dat het doel om over een jaar op het hoogste niveau te acteren in Nederland, blijft gewoon staan! Alleen als de hal en de kantine tegen de vlakte gaan, wat gezien het aardbevingsdrama verhaal niet uitgesloten is, houden we ermee op!!

Anne Vlieg