Afgelopen weekend vond in Leiden de nationale Masters plaats, na de Nederlandse het enige toernooi waar de top uit het land samenkomt. Shuohan Men, onze Nederlandse Chinese, binnenkort als het goed is onze Chinese Nederlandse, liet weer een keer zien dat haar Nationale titel geen toevalstreffer was. Ze legde iedereen het zwijgen op, ondanks een niet eens goed gespeeld toernooi.

Gert Stulp coachte haar gisteren en was van mening dat het nog veel beter kon: Hoe mooi is het dan toch dat ze wint. In de halve finale had ze problemen met Sanne de Hoop, die daarvoor verrassend met duidelijke cijfers Yana Timina met 4-0 versloeg. Ze was met 4-2 de bovenliggende partij, maar haar wens om perfect te spelen, speelt haar parten.

In de finale tegen International Kim Vermaas, brak haar dit ook bijna op, want zelfs bij 10-4 en 3-2 in games, werd ze nog ongerust toen ze een 5e punt moest toestaan…… Als hier meer rust komt en Gert heeft daar alles aan gedaan gisteren, is ze een topspeelster in wording!

Een mooie cheque was haar beloning en een 2e prachtige titel dit jaar.

Pim van Schaik deed op de vrijdag goede zaken door in een met veel 1e divisie spelers bemande jeugdpoule, sterk door te komen: o.a. Tim Gras, Elwin Huiden en Floris Zur Muhlen werden aan de zegekar gebonden en dat betekende dat hij zaterdag aan de Senioren Masters mocht deelnemen.

Hier zat hij weer in de poule met Floris en met Steffen Greup van Avanti, die momenteel in de Eredivisie acteert. Na winst met 3-1 op de jongeman, won deze vervolgens met 3-0 van een niet ingespeelde (?) Greup, waarna Pim moest winnen om de poule door te komen. Greup had zijn eerste partij benut om een paar ballen te raken ( ja, ja, het kan allemaal tegenwoordig…..) en tapte uit een ander vaatje.

Na winst in de 1e game, lagen er kansen maar toch eervol met 3-1 eruit en twee dagen geroken aan het echte tafeltennis: Conclusie, hij is op de goede weg.

Voor Klimaatgroep°Stars een mooi lang weekend, want hier doen we het voor: Met hard werken succesjes behalen en doorstomen naar hogere doelen!

Komende zaterdag tegen Pecos uit Oegstgeest kunnen Shuohan en Pim weer een rol van betekenis spelen door de doelstelling van de Promotiedivisie verder in te vullen. Wordt vervolgd.

Anne Vlieg.