Na een afstraffing vorige week in Wateringen wachtte er afgelopen zaterdag weer een heet duel tegen een concurrent voor de Play-Offs in Hattem tegen Smash, dat op papier hoger ingeschaald mag worden dan wij.

De voortekenen waren niet echt gunstig: Colin is erg druk met zijn studie momenteel en had een magere trainingsweek achter de rug. Ondergetekende vond bovendien de scherpte in die paar uurtjes ontbreken. Daar kwam bij dat het reisrelaas van Kamil weer met een hoofdstukje verrijkt is: Hij had een mail in de Spam ontvangen dat zijn vlucht op de vrijdag van 15.30 uur naar 6.10 in de ochtend was verplaatst. Oplettende lezers hebben het dan wel in de gaten, een passagier ontbrak……

Jan (Tammenga) zocht het uit en Kamil kwam zaterdagochtend met een vlucht via Dortmund en een treinreis naar Zwolle, niet echt uitgerust aan de start in Hattem. Geen reis van een uurtje naar Eelde, maar 9.5 uur onderweg. Met Gert en Jan in de coaching rol begon Arnoud tegen Michel de Boer en ook nu liet Arnoud zijn groeiende vorm zien: Michel ontsnapte aan een beslissende 5de game, want een stand van 8-4 kon net niet verzilverd worden: 1-0.

Colin won vervolgens van het voormalig talent Cosmin Stan in vijven in een niet echt hoogstaande partij: commentaar van Gert. Echter wel winnen en dat was zeer belangrijk: 1-1.

Kamil tegen Martijn de Vries was op voorhand een interessante pot, want een jaar of vijf geleden uitkomende voor DTK Klazienaveen, had hij met een magistrale laatste rally gewonnen van de man, die een week daarvoor Nederlands kampioen was gewonnen. Nu was het jammer dat hij een voorsprong van 10-5 in de derde nog uit handen gaf: 2-1.

Na de rust vond het hoogtepunt van de wedstrijd plaats, te weten Michel de Boer tegen onze Colin: Deze wedstrijd zal nog op internet geplaatst worden en verdiend het bekeken te worden. Een slopende strijd met lange en boeiende rally`s, volgens de staf de beste wedstrijd van deze competitie, en misschien nog wel meer, van Colin!! Een 9-7 lead in de 5de was net niet voldoende, op 9-9 na een puike service knalde hij de return flinterhard op de tafel, helaas ook op het plankje van de beste Nederlandse blokker die Nederland ooit heeft gehad: 3-1. Michel de Boer had Colin gesloopt, maar was het zelf ook. Een uur na deze hoogstaande pot kon hij amper op zijn benen staan.

Tsja: Toen moest Arnoud tegen Martijn de Vries: naar eigen zeggen de meest kansloze partij op voorhand. Hij had nog nooit een wedstrijd gewonnen tegen deze Spinner, laat staan een game! Maar onze geboren Fries blijft een ieder verrassen, ook zichzelf. Zijn verdediging steeds dichter bij de tafel, heeft zoveel Backspin, dat ook de versnellingen van de Vries steeds vaker het doel gingen missen. een sensationele winst was het gevolg: 3-2.

Kamil startte vervolgens catastrofaal tegen Stan en sloeg zelfs ballen gefrustreerd met opzet fout. De eerste twee games werden zonder slag of stoot ingeleverd. Daarna echter toch enigszins de rug rechten en ook eens luisteren naar de coaches Gert en Jan: In de beslissende game gelukkig toch de laatste punten gemaakt: 3-3.

Concluderend valt er te melden dat er erg veel goed gaat, vooral Colin en Arnoud waren nu ook mentaal sterk. Er zit echter ook nog steeds veel rek in: Vooral de aanval van Arnoud moet nog getraind en zekerder worden. Onze Poolse vriend moet echter uit een ander vaatje tappen: Zijn reizerij controleren, geen gele kaarten meer oplopen (2 stuks, een 3de erbij en er volgt een schorsing) en vooral luisteren naar mensen die er meer verstand van hebben. Want dat hij spelen kan, heeft hij ook laten zien. Onze tegenstanders waren net als Kamil ook gefrustreerd: Er werd met een paar bats gegooid en er sneuvelde in de net mooi verbouwde speelhal een raam………

Komende week op de zondag wacht ons de Noordelijke Derby tegen Itass-DTK, wederom een klapper met oa Barry Wijers in de gelederen! Kunnen we ook tegen de mede koploper weer meekomen? Daarna eindelijk de 19de weer eens een wedstrijd thuis tegen de Salamanders, waar we nog een appeltje mee hebben te schillen! Zet hem in de agenda mensen en zeg andere minder dringende zaken af…….

De reserves van Klimaatgroep°Stars hebben na een pijnlijk verlies tegen Tempo-Team zeer goede zaken gedaan door tegen een andere concurrent uit Lochem met 8-2 te winnen: Nu nog maar een puntje achterstand, de competitie is op slag weer interessant! Tempo-Team heeft nog te spelen tegen de nummer 3, dan zou het gaatje gedicht kunnen worden.

Last But Not Least: de dames komen ook es los. Onder aanvoering van een ongeslagen Yvette Gombert werd de koploper Hutaf aan de zegekar gebonden: 4-6. Eline op 2, plus dubbel en Lianda zat er twee keer erg dicht bij.

Anne Vlieg